SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, geçen sene 1 milyar liradan fazla ceza kesti.

SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor

SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, kayıt dışılıkla mücadeleyi sürdürüyor. Geçen sene 2 bin 418 kişinin emekli maaşı almak için eşinden boşandığı tespit edildi. Bu kişilerin maaşları kesildi.  Sosyal Güvenlik Kurumu, geçen sene 1 milyar liradan fazla ceza kesti.

SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor

SGK, 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Faaliyet raporunda, kayıt dışılıkla mücadeleye ilişkin veriler yer aldı. Geçen sene, 20 bin 811 kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edildi. Bunların 2 bin 264'ü yabancı uyruklu çalışanlardan oluşuyor. Sigortasız çalışanların dışında kendilerine sahte sigorta yaptıranlar da var. Genel olarak prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenler bu yöntemi deniyor. Tanıdıklarının şirketinde kendilerini sigortalı gösteriyor veya bu iş için kurulmuş paravan şirketlere para veriyorlar.

Sahte Sigortalılar Tespit Edildi

2023'te 88 bin 455 sahte sigortalı tespit edildi. Sahte sigorta yaptıranlar eğer emekli olduysa, maaşları kesiliyor. Denetimlerde, ölen babadan aylık alabilmek için boşananlar da tespit edildi.

SGK’dan ceza! Maaş için boşananlara ceza kesiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, boşandığı eşi ile yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin maaşlarını kesti.
Ayrıca bu kişiler SGK’dan aldıkları maaşları, geriye dönük olarak faiziyle birlikte ödemek zorunda kalıyor. Geçen sene, toplam 101 bin 794 şirket denetlendi. 1. 533 işyerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Tüm denetimler ve tespitler sonucunda, toplamda 1.2 milyar TL. para cezası kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler