Göreni şaşırtıyor

Diyarbakır’ın asil kuşlarından felç görünümüyle görenleri hayrete düşüren Kırktelli güvercini soyu tükenmemesi için özenle besleniyor.

Haberler 14.08.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn asil kularndan olan Krktelli güvercini, güvercin yetitiricilerinin yelpaze kuyruk olarak bilinen gagalar kuyruklarna kadar yetiip ferç görünümüyle görenleri artyor. Bu güvercinler süs olarak beslenirken, çok yüksekte uçamadklar belirtildi. Güvercinler kuyruklarnn durularyla dikkatleri üzerlerine çekiyor. Ku besleyicisi Mehmet Volkan, bunlarn ayaklarnda da paça olmayp, ksa krmz renkli olduklarn söyledi.

GÖRENLER AIRTIYOR

Diyarbakrn Sur ilçesinde özenerek besledii Krktelli güvercinlerinin soyunun devam etmesi için çevre illere hediye olarak gönderen ve para ile satmayan Mehmet Volkan, güvercinin ele alnmamas gerektiini, alnrsa hastalanabileceklerini söyleyerek hassas kular olduunu vurgulad. Volkan, Bu kular Diyarbakrn asil kulardr, bizim kendi deyiimizle Krktelli özellii felçli gibi gözükmeleri, kafalarnn 40 derece dönmeleri gibi böyle özellikleri de var. Baka bir özellikleri de gezici kular deil dier güvercinler gibi havada uçmuyorlar. Yerden dama damdan aaya o kadar uçuyorlar, süs kulardrlar. Bunlarn kafa ve kuyruklar birleiyor, ismi de oradan gelir. nsanlar bu kular bir birlerine hediye ediyorlar, benden isteyenlere ehir dna kadar gönderiyorum. Bu kulara dokunmuyoruz, dokununca hastalanyorlar. Gerektii zaman hastalandklarnda, bakmlarn kendimiz yapyoruz, anne yavrusunu terk ettiinde biz bakyoruz. 2 çeit var, krma kular her yerde var ama bunlar orijinal, kafasnn kuyruuna gelmesi ve titremesi orijinalliini gösterir. Biz beslediimiz sürece soylar tükenmez. Ben güzel besledikçe çoalr çoaldkça da baka illere göndererek hediye ederiz. Bizde sat yok dedi.

Ana Sayfaya Git