Sağlıkçıların sesi duyulsun

Diyarbakır'daki sağlık sendikaları, yaptıkları ortak açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekerek, ücret ve çalışma koşullarında iyileştirilmeye gidilmesi çağrısında bulundu.

Haberler 25.11.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SES Diyarbakr ubesi, Anadolu Salk-Sen Diyarbakr l Temsilcilii, Mil Salk-Sen Diyarbakr l Temsilcilii tarafndan, salk çalanlarnn yaadklar skntlara dikkat çekmek için ortak basn açklamas düzenlendi.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi avlusunda yaplan açklamay Bahemire Betül Aydn okudu. Türkiyede Covid-19 ile mücadelede büyük bir fedakrlk göstererek özveri ve gayretle mücadele eden salk çalanlarnn büyük sorunlar yaadn belirten Aydn, birçok salk çalannn virüse kar mücadelede üstün gayret gösterdiini söyledi.

lk zamanlarda salk çalanlarna verilen destek söylemleri ve açklamalarnn, yaplan kampanya ve iyi niyet göstergelerinin son bulduunu ifade eden Aydn, Salk çalanlarna salanan yurt hizmeti ve tavan ek ödeme sistemi sona erdirilmitir. Son yaynlanan 3 aylk uzatma Döner Sermaye Ek Ödeme Genelgesi ile çalanlar arasnda hakszlk yaplmtr. Güvenlik, otomasyon temizlik ve klinik destek personeli çalanlarmz göz ard edilmitir. Geçen süre zarfnda pandemi tüm iddeti ile yaanrken çok sayda salk çalan virüsten dolay yaamn yitirmi ve büyük çounluu tedavi görmütür. Tedavisi ve karantinas tamamlanmadan göreve balatlanlar olmutur. Youn çalma temposu, ar i yükü ve keyfi idari yaklamlar çalanlar ciddi ekilde ypratmtr. çalma ortam ve çalma koullarnda yaanlan olumsuzluklar çözümsüz braklmtr. dedi.

SALIK çALIANLARIMIZ BÜYÜK BR BUNALIM YAIYOR

Salk çalanlarna yaplan iddeti hatrlatan Aydn, Vergi dilimleri, eriyen maalar, düen alm gücü, yetersiz salk çalan says, artan i yükü, liyakatten yoksun idari yaklamlar, ek gösterge ve ypranma paynda salk çalanlar arasnda ayrmclk, idareciler tarafndan kiiye göre yaplan keyfi muameleler ve uygulamalar, kurum içi ve il içi yaplan haksz görevlendirmeler, mobbing ve basklar, kaldrlan izinler ve hemen hemen her gün salk çalanlarnn Covid-19a bal olarak yaamn yitirmesi ve salk çalanlarna uygulanan iddet nedeniyle salk çalanlarmz büyük bir bunalm yayor. Bundan dolay moral ve motivasyonlar oldukça dümütür. ifadelerini kuland.

Pandemi baladktan sonra idari alanda ve geri planda görevlendirilen hemirelerden dolay servis ve youn bakm ünitelerinde ciddi hemire açnn olutuunu savunan Aydn, dier branlardan hemirelik hizmetlerinin yürütülmesi ile görevlendirilmelerin salandn belirtti.

Aydn, Bu hususta özellikle Salk Bakm Hizmetleri Müdürlükleri ve Alt Birimlerinin DMK 10uncu maddesinde yer alan Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eitlik içinde davranr. Amirlik yetkisini kanun ve dier mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanr hükmü dorultusunda hareket etmesini istiyoruz. diye belirtti.

BZM DE BR DAYANMA GÜCÜMÜZ OLDUU UNUTULMAMALIDIR

Salk çalanlarnn yaad olumsuzluklarn görmezden gelindiine dikkat çeken Aydn, Bizim de bir dayanma gücümüz olduu unutulmamaldr. Bu hususlarda u ana kadar alnan önlemlerin ve yaplan uygulamalarn yeteri kadar çözüm salamad açktr.

Salk çalanlar olarak bölük pörçük bir gelir sisteminden ziyade insan onuruna yakr düzeyde tek kalemde tek maa bir ücret, uygun çalma ortam ve çalma koullar, kurumlarmzda açklk ve effaflk, çalanlar arasnda adalet ve yöneticilerde liyakat istiyoruz. Bugün burada farkl sendika mensuplar olarak hep birlikte kahraman salk çalanlarnn sorunlarn görmezden gelen Salk Bakanln alklyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git