ABD vurmaya hazırlanıyor

Amerikan ordu sözcüsü Albay Patrick Ryder, "Askeri seçenek kesinlikle değerlendirdiğimiz bir şey. Bu korkunç olay ışığında olduğumuz nokta şu; potansiyel askeri seçeneklere bakıyoruz ve bunu Başkan Trump'a sunuyoruz" dedi.

Haberler 10.04.2018 - 13:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gece saatlerinde ABD, Fransa ve ngiltere arasndaki görüme trafiinde, Suriyede atlacak admlar masaya yatrld. Söz konusu görümeler, ABDnin muhtemel saldry tek bana yapmayaca eklinde yorumlanyor. Alman haber ajans, Suriyede hedef olabilecek baz askeri üslerin boaltldn bildiriyor.

Gutaya yaplan kimyasal saldrya misilleme olarak CIA ve Pentagon, Esede ait 22 kritik noktann haritasn çkard. Vurulacak üsler arasnda, ii milislerin arlkl olduu stratejik bölgeler de bulunuyor.

Vurulacak askeri üsler konusunda Fransa, ngiltere, ABD ve srailin egüdüm dahilinde hareket edecei belirtilirken Suriye rejimine ait askeri karargahlarn bombardman, deniz, hava ve kara füzeleri eliinde gerçekletirilecek.

Suriye ordusu ve milisleri, bir saldr ihtimaline kar krmz alarma geçti. Alman haber ajans, hedef olabilecek baz askeri üslerin boaltldn bildiriyor.

ABD, geçen yl Han eyhunda 80i akn insann öldüü Sarin gaz saldrsnn ardndan Suriyede rejime ait askeri hedefleri füzelerle vurmutu. Onlarca Tomahawk füzesi Akdenizdeki sava gemilerinden frlatlm,Rusya savan kysndan dönüldüünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git