Ablasını öldüren Aslan: Kışkırtıldım

Ablası Melek Aslan'ı Orhan Vatansever'in azmettirmesiyle öldüren Mustafa Aslan, duruşmada "Bu cinayetin asıl katili Orhan Vatansever'dir" savunması yaptı.

Haberler 09.06.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Ablas Melek Aslan Orhan Vatanseverin azmettirmesiyle öldüren Mustafa Aslan, durumada Bu cinayetin asl katili Orhan Vatanseverdir savunmas yapt.

Diyarbakr merkez Yeniehir Ofis Semtinde 21 Ekim 2020de ablas Melek Aslan (24) kasten öldürmekten yarglanan Mustafa Aslan (21) ve Aslan azmettirmekle suçlanan Orhan Vatanseverin (36) yargland davann durumas Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durumaya, Mustafa Aslan tutuklu bulunduu Diyarbakr E Tipi Cezaevinden, Orhan Vatansever ise tutuklu bulunduu Diyarbakr 3 Nolu Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi üzerinden baland. Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn müdahil olduu davann durumasnda Bakanln avukat Asl Elif ahin ile sanklarn avukatlar hazr bulundu.

DAVA TANII: BEN DE TEHDT ETT

Durumada, Melek Aslann öldürülmeden önce kald apartn sahibi Leyla Birolu, tank olarak dinlendi. Birolu, Melek Aslann Orhan Vatansever tarafndan sürekli tehdit edildiini söyledi. Aslann Vatansever hakknda uzaklatrma karar aldrdn, Vatanseverin Aslana tehdit mesajlar gönderdiini ve bu mesajlarn da kendisi tarafndan görüldüünü dile getirdi. Vatanseverin aparta Melek Aslann kendisine borcu olduu bahanesiyle geldiini ve Meleki kendisine sorduunu ifade eden Birolu, Vatanseverin kendisini de savcla vermekle tehdit ettiini söyledi.

Biroluun ifadelerini kabul etmeyen Vatansever ise Aslann öldürülmesinde bir rolünün bulunmadn savundu.

ASIL KATL ORHAN VATANSEVERDR

Sank Mustafa Aslan ise ablasn öldürmesini Orhan Vatanseverin azmettirdiini ifade ederek, Bu cinayetin asl katili Orhan Vatanseverdir. Bana mesajlar göndererek, sosyal medya hesabndan yapt paylamlarla bu olay oldu. Bu adamn psikolojik sorunlar var. Asl katil odur. Ben pimanm dedi.

Cumhuriyet Savcs, sanklarn üzerine atl suçu ilediklerine dair kuvvetli suç üphesi bulunmas nedeniyle adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacan belirterek, sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar verilmesini talep etti.

Sank avukatlar, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini talep ederken, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn avukat Asl Elif ahin, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep ederek, sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durumay 6 Temmuza erteledi.

Ana Sayfaya Git