Aciliyetimiz Yeni hastane

Prof. Dr. Karakoç, Üniversitenin aciliyetlerinin başında yeni bir hastanenin geldiğini belirterek, BÖlgenin Sağlık üssü olma noktasındaki hedeflerinin başında, yeni bir hastane binasının inşa edilmesi olduğunu söyledi.

Haberler 02.04.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversite bünyesindeki ana hastane binasnn çaa uygun olmadn ifade ederek, kampüste yeni bir hastanenin aciliyetle ina edilmesi gerektii yönünde youn bir çalma içerisinde olduklarn müjdeledi.

Rektör Prof. Dr. Karakoç, Uzay ve Söz Haber Grubunun Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimura iade ziyarettinde bulundu.

Oldukça scak ve samimi bir ortamda gerçekleen ziyarette Rektör Prof. Dr. Karakoç, Dicle Üniversitesindeki çalmalar ve hedefler konusunda önemli açklamalarda bulundu.

BÖLGEY Y TANIYORUM

Bölgenin parlayan yldz olan DüÜde 1996 ylndan bu yana çalmas dolaysyla bölgeyi iyi tanma frsatn elde ettiini dile getiren Rektör Prof. Dr. Karakoç, göreve geldikten hemen sonra Dicle Üniversitesinde güçlü ve etkin bir yönetimi hayata geçirdiklerini, yönetimsel anlamda istiareye önem verdiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Karakoç, ayrca üniversitelerin kentlerin gelimesindeki önemine vurgu yaparak, kentle entegrasyonun salanmasn önemsediklerini söyledi.

HASTANELER BÖLGEYE HTAP EDYOR

DÜde pandemi nedeniyle eitim ve öretimde aksama olmadan uzaktan öretim modeliyle önemli bir mesafe kat edildiini kaydeden Rektör Prof. Dr. Karakoç, üniversitenin amiral gemisi konumunda olan Tp Fakültesi bünyesindeki hastanelerin bölgeye kesintisiz salk hizmeti sunmaya devam ettiini, Pandemi döneminde Türkiyenin öncü Üniversitelerin banda geldiklerini, bildirdi.

YEN BR HASTANEYE HTYACIMIZ VAR

Temel hedeflerinin 2023e odakl Dicle Üniversitesini, ülkedeki üniversitelerin arasnda ilk sralarda yer almas için bir dizi proje hazrl içerisinde olduklarn belirten Rektör Prof. Dr. Karakoç, yeni bir hastane ina etmedi planladklarn söyledi. Karakoç, mevcut ana hastane binasnn ihtiyaca cevap vermedii gibi çaa uygunluu açsndan de yetersiz kaldn belirterek, En ksa süre içinde üniversite bünyesinde yeni hastane ina edip, ksa sürede bitirmeyi hedeflemekteyiz. Diyarbakr ve Ankarada bir çok temaslarmz oldu. Bu hastaneler sayesinde vatandalarmz, salk hizmetlerine daha rahat erime imkan bulacaklar. Üniversitemiz salk turizminde de öncülük edecek dedi.

ÜNVERSTE KAMPÜSÜNDE RAYLI SSTEM

Üniversitenin kampüs alan içerisinde projelendirdikleri çalmalardan birinin de rayl sistem olduunu ifade eden Karakoç, ulamda yaanan skntlar gidermek kadar, örencilerimizin temel ihtiyaclarn karlama adna da, Kz Örenci Yurdunun da, kampüs içerisinde ina edilmesi yönünde- Gençlik Spor Bakanlyla temaslarnn devam ettiini söyledi. Karakoç, Üniversitenin zengin bir araziye sahip olduunu ve bu zenginlii, üniversitenin gelimesinde kullanmay hedeflediklerine dikkat çekti.

Uzay ve Söz Haber Grubu Genel Yayn Yönetmeni Büyüktimur da, üniversitelerin kurulu bulunduklar kentlerle entegre olmalar gerektiini söyleyerek, bu anlamda üniversitelerin yol gösterici rolünün yadsnamaz bir gerçek olduuna dikkati çekerek, istiare odakl faaliyetlere her zaman destek olabileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git