Aciliyetimiz Yeni hastane

Prof. Dr. Karakoç, Üniversitenin aciliyetlerinin başında yeni bir hastanenin geldiğini belirterek, BÖlgenin Sağlık üssü olma noktasındaki hedeflerinin başında, yeni bir hastane binasının inşa edilmesi olduğunu söyledi.

Aciliyetimiz Yeni hastane

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversite bünyesindeki ana hastane binasının çağa uygun olmadığını ifade ederek, kampüste yeni bir hastanenin aciliyetle inşa edilmesi gerektiği yönünde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını müjdeledi.

Rektör Prof. Dr. Karakoç, Uzay ve Söz Haber Grubunun Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur’a iade ziyarettinde bulundu.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Karakoç, Dicle Üniversitesindeki çalışmalar ve hedefler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“BÖLGEYİ İYİ TANIYORUM”

Bölgenin parlayan yıldızı olan DüÜ’de 1996 yılından bu yana çalışması dolayısıyla bölgeyi iyi tanıma fırsatını elde ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Karakoç, göreve geldikten hemen sonra Dicle Üniversitesinde güçlü ve etkin bir yönetimi hayata geçirdiklerini, yönetimsel anlamda istişareye önem verdiklerini ifade etti.  Rektör Prof. Dr. Karakoç, ayrıca üniversitelerin kentlerin gelişmesindeki önemine vurgu yaparak, kentle entegrasyonun sağlanmasını önemsediklerini söyledi.

“HASTANELER BÖLGEYE HİTAP EDİYOR”

DÜ’de pandemi nedeniyle eğitim ve öğretimde aksama olmadan uzaktan öğretim modeliyle önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Karakoç, üniversitenin amiral gemisi konumunda olan Tıp Fakültesi bünyesindeki hastanelerin bölgeye kesintisiz sağlık hizmeti sunmaya devam ettiğini, Pandemi döneminde Türkiye'nin öncü Üniversitelerin başında geldiklerini, bildirdi.

YENİ BİR HASTANEYE İHTİYACIMIZ VAR

Temel hedeflerinin 2023'e odaklı Dicle Üniversitesini, ülkedeki üniversitelerin arasında ilk sıralarda yer alması için bir dizi proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Karakoç, yeni bir hastane inşa etmedi planladıklarını söyledi. Karakoç, mevcut ana hastane binasının ihtiyaca cevap vermediği gibi çağa uygunluğu açısından de yetersiz kaldığını belirterek, “En kısa süre içinde üniversite bünyesinde yeni hastane inşa edip, kısa sürede bitirmeyi hedeflemekteyiz. Diyarbakır ve Ankara'da bir çok temaslarımız oldu. Bu hastaneler sayesinde vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerine daha rahat erişme imkanı bulacaklar. Üniversitemiz sağlık turizminde de öncülük edecek" dedi.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDE RAYLI SİSTEM

Üniversitenin kampüs alanı içerisinde projelendirdikleri çalışmalardan birinin de raylı sistem olduğunu ifade eden Karakoç, ulaşımda yaşanan sıkıntıları gidermek kadar, öğrencilerimizin temel ihtiyaclarını karşılama adına da, Kız Öğrenci Yurdunun da, kampüs içerisinde inşa edilmesi yönünde- Gençlik Spor Bakanlığıyla temaslarının devam ettiğini söyledi. Karakoç, Üniversitenin zengin bir araziye sahip olduğunu ve bu zenginliği, üniversitenin gelişmesinde kullanmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Uzay ve Söz Haber Grubu Genel Yayın Yönetmeni Büyüktimur da, üniversitelerin kurulu bulundukları kentlerle entegre olmaları gerektiğini söyleyerek, bu anlamda üniversitelerin yol gösterici rolünün yadsınamaz bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, istişare odaklı faaliyetlere her zaman destek olabileceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz