Aday adayı patlaması!

Budak'ın "Ben yokum" açıklamasının ardından AK Parti'de kongre süreci başlarken, Başkanlık için aday adayı patlaması yaşanıyor. Partide temayül yoklaması yapılacağı bekleniyor.

Haberler 12.02.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Kadn Kollar, 17 lçe Tekilat Bakan ve Kadn ile Gençlik Kollar Bakanlarnda dei operasyonu gerçekletiren AK Parti Diyarbakrda l bakanl için de, deiim start verdi. Önceki gün, Ankaraya çarlp görevi brakmas yönünde tebligat yaplan Süleyman Serdar Budakn, bir gün sonra AK Parti l Kongresinde aday olmayacan yazl açklamasnn ardndan, Partide l Bakan aray ve heyecan balad.

ADAY ADAYI BAVURULARI

AK Parti Diyarbakr kulisleri bata olmak üzere Ankara ve Parti Genel Merkezi ile Milletvekillerinin bürolarnda youn bir hareketlilik ve görüme trafii yaanrken, dün itibariyle aday aday bavurular kabul edilmeye baland. 22 ubatta yaplaca önceden duyrulan ancak Budakn ayrlmas ve bakan adaynn temayyül yoklamasyla belirlenecei karar alnmas üzerine, kongrenin bir süre daha ertelenecei ifade edildi.

SAYI GDEREK ARTIYOR

l Bakanl için, l Tekilatna ve AK Parti Genel Merkezine çok sayda kiinin dün itibariyle aday aday bavurusunda bulunduu örenildi. Diyarbakr ve Ankaradan bavuranlarn saysnn son 24 saat içerisinde, 20yi at bildirildi. Kulislerde ismi konuulan kiilerin says ise yüzü ayor. Bavuru süresinin çok ksa süre tutulaca örenildi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Öte yandan, l Bakan adayn belirlemek üzere, Parti Genel Merkezinin belirleyecei bir kurul tarafndan, aday adaylarnn temayyüle tabi tutulacaklar ifade edildi. Temayyül yoklamasna l, Merkez ve lçe Bakanlar ile Meclis Üyeleri, Kadn ve Gençlik Kollar Bakan ile Yönetim Kurulu üyeleri katlacak. Temayyül yoklamasn geçen isimler daha sonra Parti Genel Merkezine davet edilerek, birebir görümeler yaplaca daha sonra da Cumhurbakan Erdoana üç ismin sunulaca konuuluyor. Aday aday bavurusu yapan baz kiiler ise dün itibariyle, Parti merkezi ile Milletvekillerinin bürolarnda görüme trafii içerisine girip destek talebinde bulunmaya balad.

ESK VEKLLER AIRLIKTA

Buarada AK Parti kulislerinde l bakanl için ismi geçen ve partililer tarafndan ar toplar diye ifade edilen kiiler arasnda eski milletlerinden Kutbettin Arzu, Galip Ensariolu, Mine Lök Beyazn yansra, bir dönem AK Parti MYK üyelii görevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmaz ile MYK üyesi ve Dou Anadolu Bölge Koordinatörü Alattin Parlakn isminden söz ediliyor.

TEMAYÜL OLMAYABLR

Bir iddiaya göre temayyül yoklamas yaplmayacak. Tekilattan Sorumlu stanbul Milletvekili Erkan Kandemir, özellikle eski milletvekilleri içerisinde, l Bakanlna gönüllü olan bir ismi belirleyip, kongre süreci için görevlendirek. Denilene göre, Kutbettin Arzu ile Galip Ensariolu arasnda bir tercih yaplacak. Kulis iddialarna göre ise, AK Partinin mevcut Milletvekilleri, Arzudan yana tercih koyuyor.

Ana Sayfaya Git