Görüş Bildir

Aday adayı patlaması!

Budak'ın "Ben yokum" açıklamasının ardından AK Parti'de kongre süreci başlarken, Başkanlık için aday adayı patlaması yaşanıyor. Partide temayül yoklaması yapılacağı bekleniyor.

Aday adayı patlaması!

İl Kadın Kolları, 17 İlçe Teşkilat Başkanı ve Kadın ile Gençlik Kolları Başkanlarında değiş operasyonu gerçekleştiren AK Parti Diyarbakır'da İl başkanlığı için de, değişim startı verdi. Önceki gün, Ankara'ya çağrılıp görevi bırakması yönünde tebligat yapılan Süleyman Serdar Budak'ın, bir gün sonra AK Parti İl Kongresinde "aday olmayacağını" yazılı açıklamasının ardından, Parti'de İl Başkanı arayışı ve heyecanı başladı.

ADAY ADAYI BAŞVURULARI

AK Parti Diyarbakır kulisleri başta olmak üzere Ankara ve Parti Genel Merkezi ile Milletvekillerinin bürolarında yoğun bir hareketlilik ve görüşme trafiği yaşanırken, dün itibariyle aday adayı başvuruları kabul edilmeye başlandı. 22 Şubat'ta yapılacağı önceden duyrulan ancak Budak'ın ayrılması ve başkan adayının temayyül yoklamasıyla belirleneceği kararı alınması üzerine, kongrenin bir süre daha erteleneceği ifade edildi.

SAYI GİDEREK ARTIYOR

İl Başkanlığı için, İl Teşkilatına ve AK Parti Genel Merkezine çok sayıda kişinin dün itibariyle aday adayı başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Diyarbakır ve Ankara'dan başvuranların sayısının son 24 saat içerisinde, 20'yi aştığı bildirildi. Kulislerde ismi konuşulan kişilerin sayısı ise yüzü aşıyor. Başvuru süresinin çok kısa süre tutulacağı öğrenildi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Öte yandan, İl Başkan adayını belirlemek üzere, Parti Genel Merkezinin belirleyeceği bir kurul tarafından, "aday adaylarının temayyüle tabi tutulacakları ifade edildi. Temayyül yoklamasına İl, Merkez ve İlçe Başkanları ile Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ile Yönetim Kurulu üyeleri katılacak. Temayyül yoklamasın geçen isimler daha sonra Parti Genel Merkezine davet edilerek, birebir görüşmeler yapılacağı daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üç ismin sunulacağı konuşuluyor. Aday adayı başvurusu yapan bazı kişiler ise dün itibariyle, Parti merkezi ile Milletvekillerinin bürolarında görüşme trafiği içerisine girip destek talebinde bulunmaya başladı. 

ESKİ VEKİLLER AĞIRLIKTA

Buarada AK Parti kulislerinde İl başkanlığı için ismi geçen ve partililer tarafından ağır toplar diye ifade edilen kişiler arasında eski milletlerinden Kutbettin Arzu, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz'ın yansıra, bir dönem AK Parti MYK üyeliği görevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ile MYK üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Alattin Parlak'ın isminden söz ediliyor.

TEMAYÜL OLMAYABİLİR

Bir iddiaya göre temayyül yoklaması yapılmayacak. Teşkilattan Sorumlu İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, özellikle eski milletvekilleri içerisinde, İl Başkanlığına gönüllü olan bir ismi belirleyip, kongre süreci için görevlendirek. Denilene göre, Kutbettin Arzu ile Galip Ensarioğlu arasında bir tercih yapılacak. Kulis iddialarına göre ise, AK Parti'nin mevcut Milletvekilleri, Arzu'dan yana tercih koyuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi