Adliye çıkışı çatıştılar

Diyarbakır'da adliye çıkışı iki husumetli aile çatıştı. 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Haberler 15.12.2021 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/sa PEK

DYARBAKIR(SÖZ)-Merkez Yeniehir lçesinde aralarndaki husumet nedeniyle mahkemelik olan akraba iki aile duruma çk çatt. Silahl ve sopal kavgada 1 kii yaamn yitirdi, 4 kii de yaraland. Kavga an, cep telefonu ve güvenlik kameralarna anbean yansd.

DURUMA çIKII BULUTULAR

Edinilen bilgiye göre silahl meydan kavgas dün ölen saat 13.00 sralarnda, Yeniehir ilçesi Elaz Bulvarnda bulunan Diyarbakr Adliyesi Binasnn karsnda meydana geldi. Aralarndaki husumet nedeniyle mahkemelik olan akraba olduklar öreniler Güler ve Polat aileleri, adliye çk bulutuklar çay evinde tartmaya balad.

çAY BAHçESNDE KAVGA çIKTI

Arazi meselesi yüzünden aralarnda çkan tartma ksa sürede büyüyerek sopal ve silahl kavgaya dönütü. çay oca ve bulunduu sokak bir anda meydan savana dönerken, Nedim ve Edip Güler ile Süleyman Polat ile kimlii örenilemeyen bir kii yaraland. hbar üzerine olay yerine salk ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güçlükle taraflar yattrmaya çalt.

BR K SLAHLI ÖLDÜRÜLDÜ

Salk görevlilerince yaplan kontrolde, Altan Gülerin hayatn kaybettii belirlendi. Yaral Güler ve Polat ailesine mensup kiiler, ilk müdahalenin ardndan ambulansla kentteki hastanelere kaldrlp tedaviye alnd. Polis, olayla ilgili 4 kiiyi gözaltna alrken, soruturma sürüyor.

KAMERA GÖRÜNTÜLER

Kavga anlar ise çevredekiler tarafndan cep telefonu kamerasyla kaydedildi. Buarada Kavga, olay yerine yakn bir binann güvenlik kamerasna yansd.

Kaytlarda, kalabalk 2 grubun kart kavgada, taraflarn sopa, çekpas, çay oca önündeki oturaklar ve silahla birbirlerine saldrd, yaralanan bir kiinin güçlükle uzaklat görülüyor.

OTOMOBLDE K CESED

Buarada, Siirtin Kurtalan ilçesinde 2 genç otomobilde silahla vurulmu halde bulundu.

Kurtalan-Siirt kara yolu mezarlk mevkisinde park halindeki otomobilde hareketsiz 2 kiinin olduunu fark eden vatandalarn durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi.

112 Acil Servis ekiplerince yaplan incelemede araçta bulunan Meryem Ann (25) olay yerinde hayatn kaybettii belirlendi. Ar yaral aban T. (26) ise kaldrld Kurtalan Devlet Hastanesinde müdahaleye ramen kurtarlamad. Olayla ilgili soruturma sürüyor.

Ana Sayfaya Git