Adliye çıkışı çatıştılar

Diyarbakır'da adliye çıkışı iki husumetli aile çatıştı. 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Adliye çıkışı çatıştılar

Ahmet DEMİR/İsa İPEK

DİYARBAKIR(SÖZ)-Merkez Yenişehir İlçesinde  aralarındaki husumet nedeniyle mahkemelik olan akraba iki aile duruşma çıkışı çatıştı. Silahlı ve sopalı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Kavga anı, cep telefonu ve güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

DURUŞMA ÇIKIŞI BULUŞTULAR

Edinilen bilgiye göre silahlı meydan kavgası dün öğlen saat 13.00 sıralarında, Yenişehir ilçesi Elazığ Bulvarı'nda bulunan Diyarbakır Adliyesi Binasının karşısında meydana geldi. Aralarındaki husumet nedeniyle mahkemelik olan akraba oldukları öğreniler Güler ve Polat aileleri, adliye çıkışı buluştukları çay evinde tartışmaya başladı.

ÇAY BAHÇESİNDE KAVGA ÇIKTI

Arazi meselesi yüzünden aralarında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Çay ocağı ve bulunduğu sokak bir anda meydan savaşına dönerken, Nedim ve Edip Güler ile Süleyman Polat ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güçlükle tarafları yatıştırmaya çalıştı.

BİR KİŞİ SİLAHLI ÖLDÜRÜLDÜ                         

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, Altan Güler’in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Güler ve Polat ailesine mensup kişiler, ilk müdahalenin ardından ambulansla kentteki hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına alırken, soruşturma sürüyor. 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Kavga anları ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.  Buarada Kavga, olay yerine yakın bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Kayıtlarda, kalabalık 2 grubun karıştığı kavgada, tarafların sopa, çekpas, çay ocağı önündeki oturaklar ve silahla birbirlerine saldırdığı, yaralanan bir kişinin güçlükle uzaklaştığı görülüyor.

OTOMOBİLDE İKİ CESED

Buarada, Siirt'in Kurtalan ilçesinde 2 genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu.

Kurtalan-Siirt kara yolu mezarlık mevkisinde park halindeki otomobilde hareketsiz 2 kişinin olduğunu fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

112 Acil Servis ekiplerince yapılan incelemede araçta bulunan Meryem A'nın (25) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı Şaban T. (26) ise kaldırıldığı Kurtalan Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz