"Afet Eğitim Yılı" çalışmaları

Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından '2021 Afet Eğitim Yılı' çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Kulp, Ergani, Hani, Hazro, Silvan, Eğil, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde kamu personeli, mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetine yönelik eğitimler verildi.

Haberler 12.03.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Afet ve Acil Durum Müdürlüü tarafndan 2021 Afet Eitim Yl çalmalar kapsamnda Diyarbakrn Kulp, Ergani, Hani, Hazro, Silvan, Eil, Balar, Yeniehir ve Sur ilçelerinde kamu personeli, mahalle muhtarlar ve ihtiyar heyetine yönelik eitimler verildi.

AFET ETM

Diyarbakrn Kulp, Ergani, Hani, Hazro, Silvan, Eil, Balar, Yeniehir ve Sur ilçelerinde ikier gün süren eitim çileri Bakanl tarafndan ilan edilen 2021 Afet Eitim Yl kapsamnda Diyarbakr l Afet ve Acil Durum Müdürlüü tarafndan, ilçe kaymakamlklar koordinesinde kamu personeli, mahalle muhtarlar ve ihtiyar heyetine yönelik eitim verildi. Katlmclara AFADn eitim uzmanlar tarafndan sivil savunmann önemi, hak sahiplii, insani yardm, afet öncesi hazrlk, afet srasnda doru davran modelleri ve afet sonrasnda yaplacaklar anlatld.

Verilen eitim kapsamnda Afet ve Acil Durum çantas, Planlama, Deprem Annda Unutulmamas Gerekenler, letiimin Kesilmemesi ve Deprem Sonras lk 6 saatte Yaplacaklar konusunda kamu personeli, muhtarlar ve ihtiyar heyeti bilgilendirildi. Eitim uzman Harun Kor tarafndan tüm eitimlere katlmas konusunda halka çar yaplarak, afet gönüllüsü olmann önemi vurguland.

Ana Sayfaya Git