Diyarbakır'da "Orman Benim" kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi

 Diyarbakır'da, orman yangınlarını önlemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Orman Benim" kampanyası başlatıldı. Diyarbakır'daki Kent Ormanı yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte katılımcılar, çevredeki çöpleri topladı.

Diyarbakır'da

Orman İşletme Müdürü Ayzit, düzenlenen kampanyanın çok önemli olduğunu, sadece kurumların değil, herkesimin destek vermesi gerektiğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla başlatılan kampanyanın Diyarbakır merkez başta olmak üzere tüm ilçelere yayacaklarını aktaran Ayzit, şunları söyledi:
"Kampanya, yangına hassas bölgelerin, dayanıklı hale dönüştürülmesi ile 81 ilde eş zamanlı başlatılan bir eylem planıdır. Bu eylem planı kapsamında yangına sebebiyet verebilecek, alanların temizlenerek, anızların ortadan kaldırılarak, poşet, pet ve cam şişelerinin alanlardan temizlenerek dayanıklı hale getirilmesi çalışmasıdır. Bu kampanya bugün başlatıldı ama sürekli il ve ilçelerimizde devam edecektir. Orman Genel Müdürlüğümüzün organizasyonuyla valiliklerimiz ile birlikte yürütülen bir eylem planıdır. Çıkan yangınlar, sadece orman müdürlüklerinin müdahalesi yeterli bir boyut değildir. Tüm kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın kampanyanın içinde olması gerekiyor."
Etkinliğe, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Jandarma ve diğer kurum personelleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı