Aile sayısı 252'ye çıktı

Ağabey Sinan Yüksekova "Kardeşimi HDP'den istemeye geldim. Kardeşim ve bir arkadaşı HDP'ye gidiyor, kandırılıp dağa götürülüyor. Kardeşimin teslim olmasını istiyorum"

Haberler 10.01.2022 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan ailelerin evlat nöbeti, 861inci günde de sürdü. Aile says, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 2008 ylnda 19 yandayken kaçrlan kardei Kazm için gelen Sinan Yüksekova ile 252 oldu. Sinan Yüksekova, anne ve babasnn evlat hasretiyle vefat ettiklerini belirterek, Kardeimin daha fazla geç olmadan gelip teslim olmasn ve bizimle yaamasn istiyorum dedi.

DYARBAKIR(SÖZ)-çocuklarnn PKK tarafndan kaçrlan ailelerin HDP binas önünde balatt evlat nöbeti 861 gündür devam ediyor. Evlat nöbetinde eylemi ilk balatan Hacire Akar ile birlikte bugüne kadar çocuklarna kavuan aile says 33 oldu.

ALE SAYISI 252YE YÜKSELD

Hakkaride 2008 ylnda 19 yandayken kandrlarak daa götürülen kardei Kazm için Diyarbakra gelen aabey Sinan Yüksekova da oturma eylemine dahil oldu.

HDP l Bakanl önünde evlatlar için bekleyiini sürdüren aileler tarafndan karlanan Yüksekova, gazetecilere yapt açklamada, eyleme katlmak için Hakkarinin Yüksekova ilçesinden geldiini söyledi.

Kardeinin 14 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü, ona kavumak istediini dile getiren Yüksekova, Kardeimi HDPden istemeye geldim. Kardeim ve bir arkada HDPye gidiyor, kandrlp daa götürülüyor. dedi.

EVLAT HASRETYLE ANNE BABA ÖLDÜ

Yüksekova, annesini ve babasn geçen yl kaybettiini anlatarak, ölmeden önce kardei için yaadklar üzüntüyü paylat.

Anne ve babasnn kardeini göremeden vefat ettiini vurgulayan Yüksekova, Kardeimin daha fazla geç olmadan gelip teslim olmasn ve bizimle yaamasn istiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git