Aile sayısı 252'ye çıktı

Ağabey Sinan Yüksekova "Kardeşimi HDP'den istemeye geldim. Kardeşim ve bir arkadaşı HDP'ye gidiyor, kandırılıp dağa götürülüyor. Kardeşimin teslim olmasını istiyorum"

Aile sayısı 252'ye çıktı

DİYARBAKIR'da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbeti, 861'inci günde de sürdü. Aile sayısı, Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde 2008 yılında 19 yaşındayken kaçırılan kardeşi Kazım için gelen Sinan Yüksekova ile 252 oldu. Sinan Yüksekova, anne ve babasının evlat hasretiyle vefat ettiklerini belirterek, "Kardeşimin daha fazla geç olmadan gelip teslim olmasını ve bizimle yaşamasını istiyorum" dedi.

DİYARBAKIR(SÖZ)-Çocuklarının PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önünde başlattığı evlat nöbeti  861 gündür devam ediyor. Evlat nöbetinde eylemi ilk başlatan Hacire Akar ile birlikte bugüne kadar çocuklarına kavuşan aile sayısı 33 oldu.

AİLE SAYISI 252'YE YÜKSELDİ

Hakkari'de 2008 yılında 19 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen kardeşi Kazım için Diyarbakır'a gelen ağabey Sinan Yüksekova da oturma eylemine dahil oldu.

HDP İl Başkanlığı önünde evlatları için bekleyişini sürdüren aileler tarafından karşılanan Yüksekova, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyleme katılmak için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden geldiğini söyledi.

Kardeşinin 14 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü, ona kavuşmak istediğini dile getiren Yüksekova, "Kardeşimi HDP'den istemeye geldim. Kardeşim ve bir arkadaşı HDP'ye gidiyor, kandırılıp dağa götürülüyor." dedi.

EVLAT HASRETİYLE ANNE BABA ÖLDÜ

Yüksekova, annesini ve babasını geçen yıl kaybettiğini anlatarak, ölmeden önce kardeşi için yaşadıkları üzüntüyü paylaştı.

Anne ve babasının kardeşini göremeden vefat ettiğini vurgulayan Yüksekova, "Kardeşimin daha fazla geç olmadan gelip teslim olmasını ve bizimle yaşamasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz