Aile sayısı arttı!

HDP önündeki evlat nöbetinde 513'üncü gün; aile sayısı 195 oldu

Haberler 28.01.2021 - 03:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP binas önündeki oturma eylemi, 513üncü günde de sürüyor. Aile says, 2013te 29 yandayken kandrlarak, götürüldüünü belirttikleri Hüseyin için Kilisten gelip, oturma eylemine katlan annesi Fatma çoban ve kardei Mehmet çoban ile 195 oldu. Olunun evli ve 1 çocuu olduunu söyleyen çoban, teslim olmas yönünde çarda bulundu.

SABAH AKAM ALIYORUM, TESLM OLUP GELSN

HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aile says, 2013 ylnda kandrlarak, daa götürüldüünü belirttikleri Hüseyin için gelen annesi Fatma ve kardei Mehmet çoban ile 195 oldu. Olunun evli olduunu ve 1 çocuk sahibi olduunu kaydeden Fatma çoban, Sabah akam olum için alyorum. Olum evliydi, çocuu vard. Gittikten sonra bir daha haber alamadk. Allah onu doru yola koysun. Herkes bu tarafa gelirken o orada. çaresizim, buraya geldim. Olum, beni duyuyorsan kaç gel. Sana kimse karmayacak, seni hapse koymayacaklar. Gel, senin için buradayz. Seni bekliyoruz diye konutu.

Mehmet çoban ise aabeyinin Suriyeye misafirlie gideceim diyerek, gittiini ve bir daha kendisinden haber alamadklarn söyledi. Aabeyine teslim olmas yönünde çarda bulunan çoban, u an neredeyse ve ne yapyorsa güvenlik güçlerine teslim olmasn istiyoruz. Ailesinin yanna dönsün. Annesi, babas çok yaland. Biz buray televizyonda gördük, etkilendik. Ben de dedim annemi götüreyim, belki bir umut olur, çare olur. Geldik buraya ve burada bekleyeceiz. nallah piman olur geri döner dedi.

Ana Sayfaya Git