Görüş Bildir

Aile sayısı arttı!

HDP önündeki evlat nöbetinde 513'üncü gün; aile sayısı 195 oldu

Aile sayısı arttı!

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 513'üncü günde de sürüyor. Aile sayısı, 2013'te 29 yaşındayken kandırılarak, götürüldüğünü belirttikleri Hüseyin için Kilis'ten gelip, oturma eylemine katılan annesi Fatma Çoban ve kardeşi Mehmet Çoban ile 195 oldu. Oğlunun evli ve 1 çocuğu olduğunu söyleyen Çoban, teslim olması yönünde çağrıda bulundu.

'SABAH AKŞAM AĞLIYORUM, TESLİM OLUP GELSİN'

HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, 2013 yılında kandırılarak, dağa götürüldüğünü belirttikleri Hüseyin için gelen annesi Fatma ve kardeşi Mehmet Çoban ile 195 oldu. Oğlunun evli olduğunu ve 1 çocuk sahibi olduğunu kaydeden Fatma Çoban, "Sabah akşam oğlum için ağlıyorum. Oğlum evliydi, çocuğu vardı. Gittikten sonra bir daha haber alamadık. Allah onu doğru yola koysun. Herkes bu tarafa gelirken o orada. Çaresizim, buraya geldim. Oğlum, beni duyuyorsan kaç gel. Sana kimse karışmayacak, seni hapse koymayacaklar. Gel, senin için buradayız. Seni bekliyoruz" diye konuştu.

Mehmet Çoban ise ağabeyinin 'Suriye'ye misafirliğe gideceğim' diyerek, gittiğini ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Ağabeyine teslim olması yönünde çağrıda bulunan Çoban, "Şu an neredeyse ve ne yapıyorsa güvenlik güçlerine teslim olmasını istiyoruz. Ailesinin yanına dönsün. Annesi, babası çok yaşlandı. Biz burayı televizyonda gördük, etkilendik. Ben de dedim annemi götüreyim, belki bir umut olur, çare olur. Geldik buraya ve burada bekleyeceğiz. İnşallah pişman olur geri döner" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi