Aileler direniyor

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP'nin Merkez Yenişehir İlçesinde bulunan İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, 530'uncu günde, 20 yaşındayken, kaçırılan oğlulları Nevzat için gelen İbrahim ve Güle Ereğli ile 203 oldu.

Haberler 13.02.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP il binas önünde 530uncu günde de süren oturma eylemindeki aile says, 2014 ylnda Vann Bahçesaray ilçesinde 20 yanda kandrlarak, daa götürüldüünü belirttii olu Nevzat için gelen anne Güle Ereli ve baba brahim Ereli ile 203 oldu. Oluna teslim olmas için çarda bulunan Güle Ereli, Gel olum, devletine teslim ol. Polisimize güven. Sizi hapse atmyorlar. Gel, devletin efkatine sn dedi.

OLUMUZU HDP GÖTÜRDÜ

Baba brahim Ereli ise olunun kaçrlmasnda HDPnin sorumlu olduunu savunarak, Sadece benim çocuumu deil, bütün çocuklar kandryorlar. Biz hakkmz aryoruz. Ömür boyu onlardan ikayetçiyiz. Olum, gelsin güvenlik güçlerine teslim olsun. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. Biz aileleri burada gördük, onun için buraya gelip hakkmz aramaya karar verdik. Olumuzu HDP götürdü diye konutu.

DESTEK ZYARET SÜRÜYOR

Öte yandan Memur-Sen Kadnlar Komisyonu Bakan Sdka Aydn, beraberinde sendikaya üye kadnlarla, oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Aydn ile kadnlar, annelere yöresel beyaz tülbent, babalara da pui hediye etti.

Ziyaret srasnda HDP ve terör örgütü PKKya tepkisini dile getiren aileler, evlatlarna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn belirtti. Aydn ve kadnlar bir süre annelerle oturdu, ziyarette bulunan baz kadnlarn gözya döktüü görüldü. HDPye tepki gösteren baz anneler, evlatlar için Kürtçe at yakt.

Aydn, yapt açklamada, anne Hacire Akarn olu için balatt kararl eylemle oluna kavutuunu, bunun dier annelerin direniini tetiklediini ve annelere umut olduunu söyledi.

Annelerin sadece evlatlarna kavumak istediini aktaran Aydn, stedikleri eyi almadan da eylemlerine son vermeyecekler. çünkü bu hakl mücadeleyle 23 çocuumuz ailesine kavutu. Bu çadr artk mazlumiyetin olduu kadar direniin, acnn olduu kadar umudun da çadrdr. dedi.

BU BÜYÜK ACIYA SON VERELM

Annelerin evlatlarna kavumak için balatt bu soylu direnie destek olmak, aclarn paylamak ve seslerine yank olmak için burada bulunduklarn anlatan Aydn, öyle devam etti:

ster burada yer alsn isterse evinde gözya döksün, bu mazlum annelerin urad zulme sessiz kalmak, bu çl duymamak, bu gözyan görmemek insanlkla, vicdanla, ahlakla badamaz. Ama sözde demokrat ve hümanist, insan haklarn savunduunu iddia edenler nedense bu konuyu bir kez bile gündeme getirmediler. Bu bilinçli körlük, ikircikli tutum suç ortaklndan baka neyle açklanabilir? Biz ayn çifte standard Necmettin ve Aybüke öretmenlerimiz katledildiinde de görmütük.

Buradan tüm annelere, gerçek insan haklar savunucularna, sanatç, sporcu, bürokrat, sendikac, yazar, aydn, sivil toplumcu ve gazetecilere çarda bulunuyoruz. Kelamnzla, kaleminizle, kalbinizle, selamnzla, duanzla annelerimizin bu hakl mücadelesine destek verin. Gelin bu çocuklar el birliiyle yaatalm, bu büyük acya son verelim, bu hasreti bitirelim. Anneleri çocuklarna, çocuklar hayatlarna kavuturalm. Burada siyasi, politik bir mesele yok. Burada ftratn sesi, annelerin feryad, acnn yalanlanamaz sahicilii var.

Aydn, annelere destek vermeyi vicdani sorumluluk, insani görev ve deerlerinin gerei olarak gördüklerini dile getirerek, Annelerimizin evlatlarna kavumas, evlat hasretlerinin son bulmas için vicdan sahibi olan herkesi bu direnii desteklemeye davet ediyoruz. Bu kutlu direnii balatan, yeryüzünün en hakl mücadelesini yürüten bu mübarek annelerimize diyoruz ki, yannzdayz, acnz acmz, evlatlarnz evlatlarmz, direniiniz direniimizdir. ifadelerini kulland. Memur-Sen l Bakan Nurhak Ensariolu da bir açklama yapt.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI 23 OLDU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, FahrettinMeryem Akku çiftinin oullar Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Cokun çiftinin olu brahim Cokun, Mehmet-Keziban Yalçn çiftinin kzlar Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 2 ailenin çocuklar ile en son Selma Hann olu Onurun da teslim olmasyla, evlatlarna kavuan aile says 23 oldu.

Ana Sayfaya Git