Aileler direniyor

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP'nin Merkez Yenişehir İlçesinde bulunan İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, 530'uncu günde, 20 yaşındayken, kaçırılan oğlulları Nevzat için gelen İbrahim ve Güle Ereğli ile 203 oldu.

Aileler direniyor

HDP il binası önünde 530'uncu günde de süren oturma eylemindeki aile sayısı, 2014 yılında Van´ın Bahçesaray ilçesinde 20 yaşında kandırılarak, dağa götürüldüğünü belirttiği oğlu Nevzat için gelen anne Güle Ereğli ve baba İbrahim Ereğli ile 203 oldu. Oğluna teslim olması için çağrıda bulunan Güle Ereğli, "Gel oğlum, devletine teslim ol. Polisimize güven. Sizi hapse atmıyorlar. Gel, devletin şefkatine sığın" dedi.

'OĞLUMUZU HDP GÖTÜRDÜ'

Baba İbrahim Ereğli ise oğlunun kaçırılmasında HDP'nin sorumlu olduğunu savunarak, "Sadece benim çocuğumu değil, bütün çocukları kandırıyorlar. Biz hakkımızı arıyoruz. Ömür boyu onlardan şikayetçiyiz. Oğlum, gelsin güvenlik güçlerine teslim olsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Biz aileleri burada gördük, onun için buraya gelip hakkımızı aramaya karar verdik. Oğlumuzu HDP götürdü" diye konuştu.

DESTEK ZİYARETİ SÜRÜYOR

Öte yandan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, beraberinde sendikaya üye kadınlarla, oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Aydın ile kadınlar, annelere yöresel beyaz tülbent, babalara da puşi hediye etti.

Ziyaret sırasında HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getiren aileler, evlatlarına kavuşana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti. Aydın ve kadınlar bir süre annelerle oturdu, ziyarette bulunan bazı kadınların gözyaşı döktüğü görüldü. HDP'ye tepki gösteren bazı anneler, evlatları için Kürtçe ağıt yaktı.

Aydın, yaptığı açıklamada, anne Hacire Akar'ın oğlu için başlattığı kararlı eylemle oğluna kavuştuğunu, bunun diğer annelerin direnişini tetiklediğini ve annelere umut olduğunu söyledi.

Annelerin sadece evlatlarına kavuşmak istediğini aktaran Aydın, "İstedikleri şeyi almadan da eylemlerine son vermeyecekler. Çünkü bu haklı mücadeleyle 23 çocuğumuz ailesine kavuştu. Bu çadır artık mazlumiyetin olduğu kadar direnişin, acının olduğu kadar umudun da çadırıdır." dedi.

"BU BÜYÜK ACIYA SON VERELİM"

Annelerin evlatlarına kavuşmak için başlattığı bu soylu direnişe destek olmak, acılarını paylaşmak ve seslerine yankı olmak için burada bulunduklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"İster burada yer alsın isterse evinde gözyaşı döksün, bu mazlum annelerin uğradığı zulme sessiz kalmak, bu çığlığı duymamak, bu gözyaşını görmemek insanlıkla, vicdanla, ahlakla bağdaşmaz. Ama sözde demokrat ve hümanist, insan haklarını savunduğunu iddia edenler nedense bu konuyu bir kez bile gündeme getirmediler. Bu bilinçli körlük, ikircikli tutum suç ortaklığından başka neyle açıklanabilir? Biz aynı çifte standardı Necmettin ve Aybüke öğretmenlerimiz katledildiğinde de görmüştük.

Buradan tüm annelere, gerçek insan hakları savunucularına, sanatçı, sporcu, bürokrat, sendikacı, yazar, aydın, sivil toplumcu ve gazetecilere çağrıda bulunuyoruz. Kelamınızla, kaleminizle, kalbinizle, selamınızla, duanızla annelerimizin bu haklı mücadelesine destek verin. Gelin bu çocukları el birliğiyle yaşatalım, bu büyük acıya son verelim, bu hasreti bitirelim. Anneleri çocuklarına, çocukları hayatlarına kavuşturalım. Burada siyasi, politik bir mesele yok. Burada fıtratın sesi, annelerin feryadı, acının yalanlanamaz sahiciliği var."

Aydın, annelere destek vermeyi vicdani sorumluluk, insani görev ve değerlerinin gereği olarak gördüklerini dile getirerek, "Annelerimizin evlatlarına kavuşması, evlat hasretlerinin son bulması için vicdan sahibi olan herkesi bu direnişi desteklemeye davet ediyoruz. Bu kutlu direnişi başlatan, yeryüzünün en haklı mücadelesini yürüten bu mübarek annelerimize diyoruz ki, yanınızdayız, acınız acımız, evlatlarınız evlatlarımız, direnişiniz direnişimizdir." ifadelerini kullandı. Memur-Sen İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu da bir açıklama yaptı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 23 OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 2 ailenin çocukları ile en son Selma Han'ın oğlu Onur'un da teslim olmasıyla, evlatlarına kavuşan aile sayısı 23 oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz