Ailelere ziyaret

Hak-İş'ten evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti

Haberler 11.07.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak- Genel Merkez Kadn Komitesi Bakan Fatma Zengin ve beraberindeki sendika temsilcileri, çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddias ile HDP Diyarbakr l Bakanl önünde 312 gündür oturma eylemi gerçekletiren ailelere pandemi sürecinden dolay uzun süre sonra destek ziyaretinde bulundu.

Hak- Genel Merkez Kadn Komitesi Bakan Fatma Zengin, Hak- Konfederasyonu Diyarbakr l Bakan Ahmet Dinç, Hak- Öz letiim- Sendikas Genel Bakan Yardmcs Av. Özlem Akgüç, Öz Büro- Sendikas Diyarbakr l Bakan Mehmet Aküzüm, Hizmet- Sendikas Tekilat Uzman Zeki Özen, Hizmet- Sendikas Diyarbakr l Bakan Ercan Kahraman ve bir grup sendika yöneticisi, çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ve 3 Eylül 2019dan beri HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbetinde bulunan aileleri ziyaret etti.

Ailelerle tek tek görüen Hak- Genel Merkez Kadn Komitesi Bakan Fatma Zengin, tüm anne ve babalarn evlatlarna kavumasn istediklerini söyledi. Zengin, Biz geçen sene de gelmitik, buradaki anneleri, babalar ziyaret etmitik. Hak- Konfederasyonu ve bal sendikalar olarak onlarn yanndayz. Türkiye geneli 81 ilde bir eylemimiz oldu. STK olarak onlarn yannda olduumuzu gösterdik. Yine bugün de buraya geldik, onlarn yannda olduumuzu göstermek istedik. Bizim yüreimiz burada, Diyarbakr annelerinin, babalarnn yannda. Buradaki eylem çok kymetli, ben herkese burada yaptklar mücadele için teekkür ediyorum dedi.

Grup, ziyaretlerinin ardndan bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git