Ailelerin 2'nci Ramazanı

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti iki Ramazan'dır devam ediyor.

Haberler 16.04.2021 - 01:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP l binas önünde 591 gün önce Hacire Akarn balatm olduu evlat nöbetine gün geçtikçe katlmlar artarken umutlu bekleyi içerisinde olan aileler 2nci Ramazan oruçlarn evlat nöbeti çadrnda geçiriyorlar. Tüm hava koullarna ramen HDP il binas önünü terk etmeyen aileler, oruçlu halde evlat nöbetlerini sürdürüyor.

Olu Hamza Salim için evlat mücadelesini sürdüren acl anne Zümrüt Salim, olunun mübarek Ramazan ay içerisinde PKK tarafndan kandrlarak kaçrldn söyledi.

KNC RAMAZAN

591 gündür olu Hamza için evlat mücadelesi verdiini aktaran anne Salim HDP l binas önündeki 2nci Ramazan ayn geride braktk. Allahn izni ile inallah bu mübarek Ramazan aynda evlatlarmz alacaz. Rabbim, HDPden ahmz brakmasn. Bizler evlatlarmz için bu mübarek Ramazan aynda buradayz, evlatlarmz almadan da gitmiyoruz. dedi.

HDP yöneticilerinin kendi çocuklarn daa göndermek yerine Kürt halknn çocuklarn daa gönderdiini söyleyen Salim HDPli yöneticiler kendi çocuklarn, güzel ve bakml kolejlerde okutuyorlar. Bizim çocuklarmz ise dada, maaralarda aç ve susuz bir ekilde yayor. HDP olumu Ramazan aynda, bayrama yakn bir zamanda kaçrd. Biz hakkmz olan evlatlarmz HDP ve PKKden istiyoruz. ifadelerini kuland.

Oluna gelmesi için çarda bulunan anne Salim, Eer benim sesimi duyuyorsan kaç gel, teslim ol. Kaçn gelin yavrum. Bizlere destek verenlere sesleniyorum: Bu zalimlerin elinden evlatlarmz almak için bizlere destek vermeye devam etsinler. Bu mübarek Ramazan aynda sesimize ses olan bütün Müslümanlardan Allah raz olsun. eklinde konutu.

ALELERN KARARLILII

Eylemde yer alan Hatice Ay, 6 yl önce 16 yandayken daa kaçrlan olu Muhammed için evlat nöbetine katldn söyledi.

Olunun hasta olduunu, sürekli gözetim altnda tutulmas gerektiini kaydeden Ay, 6 yldr çocuundan haber alamadn bildirdi.

Ay, Olumu HDPden istiyorum. Onu almadan buradan gitmeyeceim. Kararlym. Muhammed olum, eve dön. Sen küçüksün, hastasn. 6 yldr seni merak ediyoruz. Olum gel adalete teslim ol. Seni kandryorlar. diye konutu.

Hakkarinin çukurca ilçesinden 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Kadriye için gelen Nazmi Türan da 591 gündür eylemlerini kararllkla devam ettirdiklerini belirtti.

Türan, Kzmdan hiç haber alamadm. Sonuna kadar buradayz, kararlyz. çou aile evladna kavutu, biz de müjde bekliyoruz. Devletimiz güçlüdür. Kzm sesimi duyuyorsan gel, devlete teslim ol. ifadelerini kulland.

FRANSAYLA GÖRÜTÜLER

Bu arada, aileler, Fransada katld televizyon programnda kendilerinden bahseden uluslararas ilikiler uzman Öznur Küçüker Sirene ile görüntülü görütü.

Sirene, görümede, kendisinin de bir anne olduunu, evlat mücadelesi veren ailelerin acsn paylatn söyledi.

Diyarbakr annelerinin feryadn dünyaya aktarmak zorunda olduklarn kaydeden Sirene, Yurt dndaki ülkeler maalesef PKK terör örgütüne destek veriyor. Hem bir anne hem de vatann milletini düünen Türk vatanda olarak acnz tüm dünyaya aktarmaya devam edeceim. Allah aclarnz bir an önce dindirsin ve evlatlarnz size kavutursun. dedi.

Anneler de Sireneye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git