Ailesini kansere kurban veren kadın, yazar oldu

Diyarbakır’da düzenlenen kitap günleri kapsamında bir okulda öğrencilerle söyleşide yapan ve ailesinden 3 yakınını kansere kurban veren yazar Sebahat Şahin, sağlık sistemini eleştirerek, “Hastalara bazı ilaçlar özellikle yazılıyor” dedi.

Haberler 17.03.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

aban YILMAZ/Filiz YAA

DYARBAKIR-Yeniehir Belediyesi ve lçe Milli Eitim Müdürlüü i birliiyle düzenlenen Kitap Günleri kapsamnda 70. Yl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileriyle bir araya gelen ahin, ilk kitab kanatsz melekler ile ilgili söylei gerçekletirdi.

Ailesinden 3 yaknn kanser hastalndan kaybeden yazar ahin, salk sistemini eletirdii kitab hakknda ileride salk çalan olacak gençlerle sohbet etti.

Söyleinin ardndan örencilerle hatra fotoraf çektirip, kitaplarn imzalayan ahin, yapt açklamada, meslek seçiminin önemine vurgu yapt.

AMACIM GENçLERDE FARKINDALIK OLUTURMAK

ahin, Küçük yalardan bu yana yazarlk hep ilgi alanmdayd. Okumay ve yazmay çok severim. Sonunda da kanatsz melek ile piyasaya çktm. Kitabn konusu salk ve bununla ilgili Türkiyede bir Farkndalk oluturmaya çalyorum. Salk sistemindeki baz aksaklklar ile alakal. Baz ehirlerde söyleiler yaptm. Diyarbakrda son yolculuum. Kitab birazda salkç olacak gençler için önceden bu meslei seçecekleri zaman kendilerini sorgulamalarn istedim. çünkü meslek sahibi olduktan sonra piman olabiliyorlar. Söyleide de gördük. Kendi istemedikleri yollarda ilerliyorlar. Sonuçta ilerinde baarsz oluyorlar. Bu kitapla öncelikle yaanm bir hikaye ile kendilerini tekrar bir sorgulasnlar istedim. Gerçekten bu ii seviyorlarsa yapsnlar. Aslnda bütün amacm bu. Onlarda Farkndalk yaratmak diye konutu.

HASTANELERDE HASTALARA BAZI LAçLAR ÖZELLKLE YAZILIYOR

Salk sistemindeki çarpkla deinen ahin, konumasn öyle sürdürdü:

Hastanelerde hastalara baz ilaçlar özellikle yazlyor. Daha çok satlmas adna. Baz doktorlarmz mesleklerinde hrs yapyorlar. Özellikle maddi anlamda bir yerlere gelmek için. Böyle yaparken baz hayatlar harcyorlar. Bende harcanm hayatlarn bir evlad olarak, o sesin yaayan temsilcisiyim aslnda. çünkü bende kanserden 3 yaknm kaybettim. Biri annemdi ve annem yanl verilen ilaçlardan ötürü hayatn kaybetti. Bundan sonra evlatlar benim gibi ac çekmesin diye çktm bir yolculuk bu. Maalesef insanlar mesleklerinde baz konularda kötüye kullanyorlar. Tp alannda da çok sayg duyduumuz beyaz önlük de kutsal deildir diyorum ben. Mutlaka bunlarn içinde de mesleini kötüye kullanmak isteyen insanlarda çkacaktr. Birazda kendi kendimizin doktoru olmalyz. Biraz daha olaylarn faknda olmalyz. Tamamen teslim olmamalyz. Ben tamamen teslim olmu ve bunun acsn çok kötü yaam biri olarak çktm. Bu yaanmlklar kaleme aldm.

Ana Sayfaya Git