Ailesini kansere kurban veren kadın, yazar oldu

Diyarbakır’da düzenlenen kitap günleri kapsamında bir okulda öğrencilerle söyleşide yapan ve ailesinden 3 yakınını kansere kurban veren yazar Sebahat Şahin, sağlık sistemini eleştirerek, “Hastalara bazı ilaçlar özellikle yazılıyor” dedi.

Ailesini kansere kurban veren kadın, yazar oldu

Şaban YILMAZ/Filiz YAŞA

DİYARBAKIR-Yenişehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kitap Günleri kapsamında 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Şahin, ilk kitabı kanatsız melekler ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

Ailesinden 3 yakınını kanser hastalığından kaybeden yazar Şahin, sağlık sistemini eleştirdiği kitabı hakkında ileride sağlık çalışanı olacak gençlerle sohbet etti.

Söyleşinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip, kitaplarını imzalayan Şahin, yaptığı açıklamada, meslek seçiminin önemine vurgu yaptı.

“AMACIM GENÇLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Şahin, “Küçük yaşlardan bu yana yazarlık hep ilgi alanımdaydı. Okumayı ve yazmayı çok severim. Sonunda da kanatsız melek ile piyasaya çıktım. Kitabın konusu sağlık ve bununla ilgili Türkiye’de bir Farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Sağlık sistemindeki bazı aksaklıklar ile alakalı. Bazı şehirlerde söyleşiler yaptım. Diyarbakır’da son yolculuğum. Kitabı birazda sağlıkçı olacak gençler için önceden bu mesleği seçecekleri zaman kendilerini sorgulamalarını istedim. Çünkü meslek sahibi olduktan sonra pişman olabiliyorlar. Söyleşide de gördük. Kendi istemedikleri yollarda ilerliyorlar. Sonuçta işlerinde başarısız oluyorlar. Bu kitapla öncelikle yaşanmış bir hikaye ile kendilerini tekrar bir sorgulasınlar istedim. Gerçekten bu işi seviyorlarsa yapsınlar. Aslında bütün amacım bu. Onlarda Farkındalık yaratmak” diye konuştu.

“HASTANELERDE HASTALARA BAZI İLAÇLAR ÖZELLİKLE YAZILIYOR”

Sağlık sistemindeki çarpıklığa değinen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hastanelerde hastalara bazı ilaçlar özellikle yazılıyor. Daha çok satılması adına. Bazı doktorlarımız mesleklerinde hırs yapıyorlar. Özellikle maddi anlamda bir yerlere gelmek için. Böyle yaparken bazı hayatları harcıyorlar. Bende harcanmış hayatların bir evladı olarak, o sesin yaşayan temsilcisiyim aslında. Çünkü bende kanserden 3 yakınımı kaybettim. Biri annemdi ve annem yanlış verilen ilaçlardan ötürü hayatını kaybetti. Bundan sonra evlatlar benim gibi acı çekmesin diye çıktığım bir yolculuk bu. Maalesef insanlar mesleklerinde bazı konularda kötüye kullanıyorlar. Tıp alanında da çok saygı duyduğumuz beyaz önlük de kutsal değildir diyorum ben. Mutlaka bunların içinde de mesleğini kötüye kullanmak isteyen insanlarda çıkacaktır. Birazda kendi kendimizin doktoru olmalıyız. Biraz daha olayların fakında olmalıyız. Tamamen teslim olmamalıyız. Ben tamamen teslim olmuş ve bunun acısını çok kötü yaşamış biri olarak çıktım. Bu yaşanmışlıkları kaleme aldım.

Kaynak: Diyarbakır Söz