Akli dengesi yerinde değil

Avukat Seydaoğlu: Ayverdi’nin akli dengesi yerinde değil

Haberler 14.05.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pimanlk Yasasndan faydalandktan sonra yaklak 800 kii hakknda ifade verdikten sonra az bir ceza verilerek tahliye edilen Hicran Berna Ayverdinin aleyhine tanklk yapt Kadn Akademisi üyesi Figen Arasn davasnda, Arasn avukat Ruen Seydaolu, Ayverdinin uyuturucu kulland ve akl salnn yerinde olmadna dair belgelerin bulunduunu öne sürdü.

Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, Aras ve avukat Seydaolu durumada hazr bulundu. Tank koruma programna alnan ve yüz nakli yaplan Ayverdi, bulunduu yerden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi üzerinden durumaya katld. Ayverdi, Arasn KCK Türkiye Meclisinde görev aldn öne sürerek, Arasn bu faaliyetlerini kooperatifleme ad altnda yürüttüünü öne sürdü.

Aras ise Ayverdinin iddialarna karlk, hiçbir zaman kooperatifleme çalmasnda yer almadn, Kayapnar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ve Dernekler Masasna kaytl Ceren Kadn Dernei yöneticiliini yaptn iddia etti..

TANIA DAR BELGE VAR

Ayverdinin beyanlarna karlk savunma yapan Arasn avukat Ruen Seydaolu, tann beyanlarnn soyut iddialardan ibaret olduunu belirterek, Tank yüzlerce kii hakknda ifade vermitir. Belirli dönemlerde uyuturucu da kullanmtr. Tann akl sal da yerinde olmadna ilikin belge vardr dedi.

BEYANLARIN DAYANAI YOKTUR

Müvekkili hakknda baka soruturma dosyasnn olup olmadnn yarglama esnasnda ilgili yerlere sorulduunu, gelen cevaplarda baka soruturma dosyasnn bulunmadnn belirtildiini ifade eden Seydaolu, Ayverdinin beyanlarnn daha sonra müvekkilinin dosyasna eklendiini ileri sürerek Bu durumun cezalandrmaya yönelik delil oluturulduu kansndayz. Bu da adil yarglanma ilkesine aykrdr. Tann, da kadrosuna eleman yetitirdii, kooperatifçilik ile ilgili beyanlarnn da somut bir ekilde dayana yoktur. Dernein kadn faaliyetleri dnda bir faaliyeti olmamtr. Tann beyanlarnn usule aykr alndn ve hükme esas alnmamas gerektiini ifade ediyoruz diye konutu.

Seydaolunun müvekkili hakknda uygulanan adli tedbir kontrollerinin kaldrlmas, durumalardan vareste tutulmas taleplerine kar iddia makam, taleplerin reddini istedi. ddia makam mütalaasn hazrlamak üzere dosyann kendisine gönderilmesini talep etti.

ADL KONTROLE DEVAM KARARI

Mahkeme, Arasn durumalardan vareste tutulmas talebinin kabulüne, adli kontrol tedbirinin kaldrlmas talebinin ise reddine karar vererek, durumay 21 Eylüle erteledi.

Ana Sayfaya Git