Almadan gitmeyiz!

Evlat nöbetindeki anne: Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz

Haberler 20.04.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP binas önündeki oturma eylemi, 596inci gününde 226 aile ile sürüyor. 2015 ylnda, 18 yandayken kaçrlan kz Fadime için oturma eylemi yapan Hatice Levent, eylemlerinde kararl olduklarn ifade ederek, Hastalk, kar, yamur ve çamur demeden biz buradayz. Sizi almadan buradan gitmeyeceiz. Yavrularmz almadan geri dönüümüz olmayacak buradan dedi.

YETER ARTIK BZE çEKTRDKLER EZYET

Kütahyadan gelen Hatice Levent, Kzm, arkadalarnn elinden tut ve kaçn gelin. Yeter artk bize çektirdikleri eziyet. Bizden ne istediler ? 2 seneye yakndr bir buradayz. Hastalk, kar, yamur ve çamur demeden biz buradayz. Sizi almadan buradan gitmeyeceiz. Yavrularmz almadan geri dönüümüz olmayacak buradan. ster ölüm ister ne olursa olsun biz evlatlarmz istiyoruz. Fadime, beni duyuyorsan eer yavrum, dön geri gel. Ben senin arkandaym, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyludan Allah raz olsun. Ceza falan vermeyecekler. Ne olursunuz geri dönün yavrum maaralarda ne yapyorsunuz. Ne hallerdesiniz acaba dönün geri dedi.

ANNE TURKAN TEPKS

stanbuldan 8 yl önce kandrlarak daa götürülen kz için Diyarbakrdaki oturma eylemlerine katlan Türkan Mutlu, terör örgütünü lanetledi.

Üniversiteyi kazand yl daa götürülen eyma Ceylan Tekinin annesi Türkan Mutlu, anneler olarak 1,5 yldr Diyarbakrda mücadele verdiklerini söyledi. Bursada yaayan, dört çocuk annesi Mutlu, terör örgütü PKKnn daha önce daa zorla götürülen 4 gencin videosunu yaymladn, en son kz Ceylann görüntüsünü paylatn belirterek, Örgüt evlatlarmz elimizden ald. Bizim cierimizi kopard, götürdü. imdi de beyinlerini zehirleyip bize kar, devlete kar kullanyorlar. diye konutu.

KIZIM ÖRETMEN OLACAKTI

Cuma gecesi kznn videosunu izlediini, yllardr haber alamad çocuunun sa olmasna sevindiini dile getiren Mutlu öyle devam etti:

Kzmn annem demesine sevindim. Kzm videoda Annemi çok seviyorum diyor. Kzm konutuu zaman videoyu izleyenler de dikkat edecektir sürekli sa tarafa bakarak konuuyor. O videodaki cümleler Ceylann cümleleri deil. Dier annelerin çocuklarn da konuturdular. Onlara öretiyorlar, söyletiyorlar, bize kar kullanyorlar. Bizim eylemimiz (Diyarbakr anneleri) dalsn diye yapyorlar. Ben evladmn peindeyim. Ben HDPden hakkm, evladm istiyorum. Evladm alana kadar o kapdan kalkmam. Evladm elimden almlar. Ceylanm 17 yanda kandrld. Kzm kendilerine göre yetitirmiler. Kesinlikle o laflar Ceylanma ait deil. Eli ve ayaklar titriyor. O çocuklar etki altnda. Onlar zorla konuturuyorlar. Oradaki artlar öyle. Bizim çocuklarmz bize kar kullanyorlar. Bizim gündeme gelmemizi istemiyorlar. PKK da HDP de bizi evlatlarmzdan vazgeçirmeye çalyor. Ben hayatta evladmdan vazgeçmem. Benim Ceylanm okuyup öretmen olacakt. Ailesine, topluma hayrl bir evlat olacakt.

VAZGEçMEM KIZI ALACAIM

Kzn yllar sonra ilk defa gördüünü anlatan Mutlu, Bunlar ifade edemem. Ceylanm Balkesirde üniversite kazanmt, okuyacakt. Allah bizim hakkmz onlarn yanna brakmasn. çocuklarmz elimizden alyorlar. O ekilde zehirleniyorlar. Bize kar, vatanna, ülkesine, devletine kar çocuklarmz zehirliyorlar. Ben Ceylanmdan vazgeçmem. Ben Ceylanm istiyorum, kzm alacam. ifadesini kulland.

GELN TESLM OLUN

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Sevgi çamar, olu Yavuza kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu söyledi. çamar, HDP evladm kandrp, daa götürdü. Kendisinden bir daha da haber alamadk. dedi.

Olunu çok özlediini ve onu HDPden istediini dile getiren çamar, Olum gelene kadar buradan gitmeyeceim. Mücadelemize devam edeceiz. PKK ve HDP bizden ne istiyor? 6 senedir olumdan haber alamadm. çocuklarmz, cierimizi istiyoruz. ifadelerini kulland.

çamar oluna seslenerek, Olum Yavuz devletimiz arkamzda. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. diye konutu. Daa götürülen kardei Ensari Karaan için oturma eylemi yapan abla Hayriye Akyüz de, doru adreste olduklarn belirtti. Gençler HDP tarafndan daa götürüldü. diyen Akyüz, kardei dönünceye kadar eyleme devam edeceini aktard. Akyüz, Kardeim neredeysen çk, gel. Güvenlik güçlerimize teslim ol. Kapmz sonuna kadar açk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git