Almadan gitmeyiz!

Evlat nöbetindeki anne: Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz

Almadan gitmeyiz!

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 596'inci gününde 226 aile ile sürüyor. 2015 yılında, 18 yaşındayken kaçırılan kızı Fadime için oturma eylemi yapan Hatice Levent, eylemlerinde kararlı olduklarını ifade ederek, "Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan" dedi.

'YETER ARTIK BİZE ÇEKTİRDİKLERİ EZİYET'

Kütahya´dan gelen Hatice Levent, "Kızım, arkadaşlarının elinden tut ve kaçın gelin. Yeter artık bize çektirdikleri eziyet. Bizden ne istediler ? 2 seneye yakındır bir buradayız. Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan. İster ölüm ister ne olursa olsun biz evlatlarımızı istiyoruz. Fadime, beni duyuyorsan eğer yavrum, dön geri gel. Ben senin arkandayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Allah razı olsun. Ceza falan vermeyecekler. Ne olursunuz geri dönün yavrum mağaralarda ne yapıyorsunuz. Ne hallerdesiniz acaba dönün geri" dedi.

ANNE TURKAN TEPKİSİ

İstanbul'dan 8 yıl önce kandırılarak dağa götürülen kızı için Diyarbakır'daki oturma eylemlerine katılan Türkan Mutlu, terör örgütünü lanetledi.

Üniversiteyi kazandığı yıl dağa götürülen Şeyma Ceylan Tekin'in annesi Türkan Mutlu, anneler olarak 1,5 yıldır Diyarbakır'da mücadele verdiklerini söyledi. Bursa'da yaşayan, dört çocuk annesi Mutlu, terör örgütü PKK'nın daha önce dağa zorla götürülen 4 gencin videosunu yayımladığını, en son kızı Ceylan'ın görüntüsünü paylaştığını belirterek, "Örgüt evlatlarımızı elimizden aldı. Bizim ciğerimizi kopardı, götürdü. Şimdi de beyinlerini zehirleyip bize karşı, devlete karşı kullanıyorlar." diye konuştu.

KIZIM ÖĞRETMEN OLACAKTI

Cuma gecesi kızının videosunu izlediğini, yıllardır haber alamadığı çocuğunun sağ olmasına sevindiğini dile getiren Mutlu şöyle devam etti:

"Kızımın 'annem' demesine sevindim. Kızım videoda 'Annemi çok seviyorum' diyor. Kızım konuştuğu zaman videoyu izleyenler de dikkat edecektir sürekli sağ tarafa bakarak konuşuyor. O videodaki cümleler Ceylan'ın cümleleri değil. Diğer annelerin çocuklarını da konuşturdular. Onlara öğretiyorlar, söyletiyorlar, bize karşı kullanıyorlar. Bizim eylemimiz (Diyarbakır anneleri) dağılsın diye yapıyorlar. Ben evladımın peşindeyim. Ben HDP'den hakkımı, evladımı istiyorum. Evladımı alana kadar o kapıdan kalkmam. Evladımı elimden almışlar. Ceylan'ım 17 yaşında kandırıldı. Kızımı kendilerine göre yetiştirmişler. Kesinlikle o laflar Ceylan'ıma ait değil. Eli ve ayakları titriyor. O çocuklar etki altında. Onları zorla konuşturuyorlar. Oradaki şartlar öyle. Bizim çocuklarımızı bize karşı kullanıyorlar. Bizim gündeme gelmemizi istemiyorlar. PKK da HDP de bizi evlatlarımızdan vazgeçirmeye çalışıyor. Ben hayatta evladımdan vazgeçmem. Benim Ceylan'ım okuyup öğretmen olacaktı. Ailesine, topluma hayırlı bir evlat olacaktı."

VAZGEÇMEM KIZI ALACAĞIM

Kızını yıllar sonra ilk defa gördüğünü anlatan Mutlu, "Bunları ifade edemem. Ceylan'ım Balıkesir'de üniversite kazanmıştı, okuyacaktı. Allah bizim hakkımızı onların yanına bırakmasın. Çocuklarımızı elimizden alıyorlar. O şekilde zehirleniyorlar. Bize karşı, vatanına, ülkesine, devletine karşı çocuklarımızı zehirliyorlar. Ben Ceylan'ımdan vazgeçmem. Ben Ceylan'ımı istiyorum, kızımı alacağım." ifadesini kullandı.

GELİN TESLİM OLUN

Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren annelerden Sevgi Çağmar, oğlu Yavuz'a kavuşana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi. Çağmar, "HDP evladımı kandırıp, dağa götürdü. Kendisinden bir daha da haber alamadık." dedi.

Oğlunu çok özlediğini ve onu HDP'den istediğini dile getiren Çağmar, "Oğlum gelene kadar buradan gitmeyeceğim. Mücadelemize devam edeceğiz. PKK ve HDP bizden ne istiyor? 6 senedir oğlumdan haber alamadım. Çocuklarımızı, ciğerimizi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çağmar oğluna seslenerek, "Oğlum Yavuz devletimiz arkamızda. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol." diye konuştu.  Dağa götürülen kardeşi Ensari Karaşan için oturma eylemi yapan abla Hayriye Akyüz de, doğru adreste olduklarını belirtti. "Gençler HDP tarafından dağa götürüldü." diyen Akyüz, kardeşi dönünceye kadar eyleme devam edeceğini aktardı. Akyüz, "Kardeşim neredeysen çık, gel. Güvenlik güçlerimize teslim ol. Kapımız sonuna kadar açık." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz