Anneler kararlı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 06.09.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 734. gününde sürüyor.

Olu Fatih için oturma eylemini sürdüren anne Sevdet Demir, evlad için eylemi sonuna kadar sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Evlat hasreti çektiini, aclar içinde yaamn sürdürdüünü belirten Demir, 6 yldr olunun hasretiyle yaadn kaydetti.

çocuunun kandrlarak daa götürdüklerini aktaran Demir, HDP ve PKKdan olumu istiyorum. Olum gelinceye kadar buradan gitmeyeceim. HDP olumu daa gönderdi. Olum tek bana Diyarbakr gezmesini bilmiyordu. Tek bana nasl Iraka, Suriyeye gidebilir? dedi.

Baba Necmettin Biçer de kz Gülcann 6 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü aktard.

Eylemlerinin 2 yl geride braktn dile getiren Biçer, Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu ülke bizim. Korkmayn, çekinmeyin. PKK terör örgütünün Kürt anne ve babalara çektirdii acnn tarifi yoktur. çok aclar çektik. çok madur olduk. Kesinlikle kararlmz devam edecek. 10-20 yl da olsa HDP l binasnn önünden ayrlmayacaz. ifadelerini kulland.

HDP çOCUUMU GETRMEDEN BURADAN GTMEYECEM

PKK tarafndan 7 yl önce olunun kaçrlarak Suriyeye götürüldüünü belirten ve 17 Eylül 2019da Ardan gelerek oturma eylemine katlan Salih Gökçe, unlar söyledi:

HDP, çocuumu getirmeden buradan gitmeyeceim. Herkesin çocuklar geliyor, benimki gelmedi. Olum dön gel, devlet güçlerine teslim ol. 32 çocuk geldi, hiçbirine ceza verilmedi. Buradan yalvaryorum sana, ayaklarnn altn öpüyorum. Allah rzas için dön gel. Artk dayanacak gücüm kalmad. Dilerim Allahtan HDPlilerin de çocuklar gitsin. Nasl ac çekiyorsam ve evim nasl darmadan olduysa onlarn da darmadan olsun. Onlar benim cier paremi getirip bana teslim etmeden gitmeyeceim. Burada bu kadar aile bekliyor, çocuum gelse bile bu eylemi brakmayacam. HDPliler çocuumu götürdü, çocuumu onlardan istiyorum. Olumun askere gitmesine 20 gün vard. Olumu benden kopardlar. Kobaniye kadar peinden gittim. 15 bin lira param da aldlar. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. çocuumu onlar için mi büyüttüm? Alp götürdüler. Kendi çocuklarn götürsünler.

Ana Sayfaya Git