Anneler kararlı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

Anneler kararlı

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 734. gününde sürüyor.

Oğlu Fatih için oturma eylemini sürdüren anne Sevdet Demir, evladı için eylemi sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

Evlat hasreti çektiğini, acılar içinde yaşamını sürdürdüğünü belirten Demir, 6 yıldır oğlunun hasretiyle yaşadığını kaydetti.

Çocuğunun kandırılarak dağa götürdüklerini aktaran Demir, "HDP ve PKK'dan oğlumu istiyorum. Oğlum gelinceye kadar buradan gitmeyeceğim. HDP oğlumu dağa gönderdi. Oğlum tek başına Diyarbakır'ı gezmesini bilmiyordu. Tek başına nasıl Irak'a, Suriye'ye gidebilir?" dedi.

Baba Necmettin Biçer de kızı Gülcan'ın 6 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü aktardı.

Eylemlerinin 2 yılı geride bıraktığını dile getiren Biçer, "Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu ülke bizim. Korkmayın, çekinmeyin. PKK terör örgütünün Kürt anne ve babalara çektirdiği acının tarifi yoktur. Çok acılar çektik. Çok mağdur olduk. Kesinlikle kararlığımız devam edecek. 10-20 yıl da olsa HDP İl binasının önünden ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı.

HDP ÇOCUĞUMU GETİRMEDEN BURADAN GİTMEYECEĞİM'

PKK tarafından 7 yıl önce oğlunun kaçırılarak Suriye'ye götürüldüğünü belirten ve 17 Eylül 2019'da Ağrı'dan gelerek oturma eylemine katılan Salih Gökçe, şunları söyledi:

"HDP, çocuğumu getirmeden buradan gitmeyeceğim. Herkesin çocukları geliyor, benimki gelmedi. Oğlum dön gel, devlet güçlerine teslim ol. 32 çocuk geldi, hiçbirine ceza verilmedi. Buradan yalvarıyorum sana, ayaklarının altını öpüyorum. Allah rızası için dön gel. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Dilerim Allah'tan HDP'lilerin de çocukları gitsin. Nasıl acı çekiyorsam ve evim nasıl darmadağın olduysa onların da darmadağın olsun. Onlar benim ciğer paremi getirip bana teslim etmeden gitmeyeceğim. Burada bu kadar aile bekliyor, çocuğum gelse bile bu eylemi bırakmayacağım. HDP'liler çocuğumu götürdü, çocuğumu onlardan istiyorum. Oğlumun askere gitmesine 20 gün vardı. Oğlumu benden kopardılar. Kobani'ye kadar peşinden gittim. 15 bin lira paramı da aldılar. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Çocuğumu onlar için mi büyüttüm? Alıp götürdüler. Kendi çocuklarını götürsünler."

Kaynak: Diyarbakır Söz