Anneler mevlit okuttu!

Diyarbakır’dan, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 571'inci günde 219 aileyle sürüyor. Aileler, terör örgütü PKK tarafından Gara Dağı'nda şehit edilen 13 kişi için mevlit okuttu.

Haberler 27.03.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 yl önce, 15 yandayken, kaçrlan olu Baran için evlat nöbetine devam eden Solmaz Örünç, HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn söyledi. Oluna teslim olmas için de çar yapan Örünç, HDP olmazsa PKK olmaz. Baran HDP ald PKKya verdi. Onlarn çocuklar nerede? Hepsi yurt dnda. Benim olum da dalarda ölüme terk edilmi. Onlarn vekilleri bir gün gelmedi. Kandilin adamlar bunlar Kürtlerin yannda deiller. Benim çocuum okul okuyordu. Kuran- Kerim 5 kez okumu. Her eyimi HDP çald. Yüzleri tutmuyor ki bize baksnlar. Kaplarn kapatmlar. Ne yamur ne çamur dinlemeden biz bu çadrn altndayz. Annelere de tavsiyem gelsinler çocuklarn istesinler. çocuklarn onlara yem etmesinler. Ben kotum onlar da kosunlar çocuklarnn pelerinden. Olum beni duyuyorsan gel adalete teslim ol dedi.

GARA EHTLER çN MEVLT OKUTTULAR

HDP Diyarbakr il binas önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, Irakn kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde, PKKl teröristlerce ehit edilen 13 kii için mevlit okuttu. Gözyalar içerisinde okunan mevlit programnda ehitler için dualar edilip, Kuran- Kerim okutuldu.

Diyarbakrda 2011 terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu için eylemini sürdüren Ömer Tokay, Allah onlarn haklarn brakmasn. nallah dier çocuklar bu zalimlerin ellerinden kurtulur. Ailelerine de sabr diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git