Anneler mevlit okuttu!

Diyarbakır’dan, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 571'inci günde 219 aileyle sürüyor. Aileler, terör örgütü PKK tarafından Gara Dağı'nda şehit edilen 13 kişi için mevlit okuttu.

Anneler mevlit okuttu!

5 yıl önce, 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Baran için evlat nöbetine devam eden Solmaz Öğrünç, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Oğluna teslim olması için de çağrı yapan Öğrünç, "HDP olmazsa PKK olmaz. Baran'ı HDP aldı PKK'ya verdi. Onların çocukları nerede? Hepsi yurt dışında. Benim oğlum da dağlarda ölüme terk edilmiş. Onların vekilleri bir gün gelmedi. Kandil'in adamları bunlar Kürtlerin yanında değiller. Benim çocuğum okul okuyordu. Kuran-ı Kerim 5 kez okumuş. Her şeyimi HDP çaldı. Yüzleri tutmuyor ki bize baksınlar. Kapılarını kapatmışlar. Ne yağmur ne çamur dinlemeden biz bu çadırın altındayız. Annelere de tavsiyem gelsinler çocuklarını istesinler. Çocuklarını onlara yem etmesinler. Ben koştum onlar da koşsunlar çocuklarının peşlerinden. Oğlum beni duyuyorsan gel adalete teslim ol" dedi.

GARA ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTULAR

HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde, PKK'lı teröristlerce şehit edilen 13 kişi için mevlit okuttu. Gözyaşları içerisinde okunan mevlit programında şehitler için dualar edilip, Kuran-ı Kerim okutuldu.

Diyarbakır’da 2011 terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu için eylemini sürdüren Ömer Tokay, ‘’Allah onların haklarını bırakmasın. İnşallah diğer çocuklar bu zalimlerin ellerinden kurtulur. Ailelerine de sabır diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz