Anneler Taşdemir’e tepki gösterdi

Evlat nöbetindeki anneden, Gara'ya giden HDP'li Taşdemir'e tepki

Haberler 22.02.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 206 aile, eylemlerini 538inci günde, sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelde sürdürdü. çileri Bakan Süleyman Soylunun HDP Ar Milletvekili Dirayet Dilan Tademirin Gara bölgesinde gittiini açklamasnn ardndan 7 yl önce 17 yandayken Kocaelinin Gebze ilçesinde kaçrlan olu Eren için eylemini sürdüren anne Fadime Aksu, Gara Dandaki ehitlerden Tademiri sorumlu tuttuklarn söyledi.

ONLAR BZE DÜMAN GER DÖNÜN, GELN

Garadaki ehitlerden HDPli Tademiri sorumlu tuttuklarn söyleyen Aksu, ehitlerimiz oldu, Allah onlara rahmet eylesin. Allah bize bir daha böyle bir günü yaatmasn. Devletimize, çileri Bakan Süleyman Soyluya, asker ve polisimize çok teekkür ediyoruz her zaman yanmzda oldular. Garaya giden milletvekiline soruturma açld. Onun yüzünden bunlar böyle oldu. Onlarn da evlad varsa onlara, Allah evlat acs yaatsn. 6 yldr biz çocuklarmzdan haber alamyoruz. Eren yavrum, 13 ehidimiz oldu. Onlar yaptlar. Onlar bizlere düman, geri dönün gelin. Bütün çocuklar gelsin. Onlar bizim dümanmz sen polisime askerime güven dedi.

BABADAN BÜYÜK TEPK

HDPnin Ar Milletvekili Dilan Dirayet Tademirin Garaya gittiinin ortaya çkmas üzerine Arl baba Salih Gökçe, HDPli vekile tepki göstererek, Tademirden utandn söyledi.

KONUULACAK SÖZ YOK

Garada 13 vatan evladnn kalleçe katledilip ehit edildiini belirten Gökçe, HDPli vekil neden Garaya gidiyor? Bize bir açklama yapmasn bekliyoruz. Tademir, madem ki Ar milletvekili ve bizlere vekillik yapyor, Kürtler sana o kadar oy verdi, Garaya gidiyorsun, senin ne iin var Garada? Nereye gelecektin biliyor musun, Garaya gideceine HDP Diyarbakr il binas önüne gelecektin. Artk konuulacak söz bulamyorum ve Tademire Ar milletvekili denildii için utanyorum diye konutu.

HEREY ORTAYA çIKMITIR

HDPli vekillere de tepki gösteren Gökçe, Ben burada evlat nöbetinde beinci günümdü. Remziye Tosun ile dier HDPli milletvekilleri ile görütüm. Ben onlara benim çocuumu verin diyerek kendilerine bizzat söyledim. Onlar bana, Git AK Partinin önünde otur dediler. imdi gördünüz ak koyun kara koyun ortaya çkt. Ne oldu, Türkiyede hangi milletvekili Garaya gitti, giden siz oldunuz. Allah sizi kahretsin. Eylemimiz de devam edecektir. Ya beni öldürürler ya da benim çocuumu verirler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git