Anneler Taşdemir’e tepki gösterdi

Evlat nöbetindeki anneden, Gara'ya giden HDP'li Taşdemir'e tepki

Anneler Taşdemir’e tepki gösterdi

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 206 aile, eylemlerini 538'inci günde, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'in Gara bölgesinde gittiğini açıklamasının ardından 7 yıl önce 17 yaşındayken Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kaçırılan oğlu Eren için eylemini sürdüren anne Fadime Aksu, Gara Dağı'ndaki şehitlerden Taşdemir'i sorumlu tuttuklarını söyledi.

 'ONLAR BİZE DÜŞMAN GERİ DÖNÜN, GELİN'

Gara'daki şehitlerden HDP'li Taşdemir'i sorumlu tuttuklarını söyleyen Aksu, "Şehitlerimiz oldu, Allah onlara rahmet eylesin. Allah bize bir daha böyle bir günü yaşatmasın. Devletimize, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, asker ve polisimize çok teşekkür ediyoruz her zaman yanımızda oldular. Gara'ya giden milletvekiline soruşturma açıldı. Onun yüzünden bunlar böyle oldu. Onların da evladı varsa onlara, Allah evlat acısı yaşatsın. 6 yıldır biz çocuklarımızdan haber alamıyoruz. Eren yavrum, 13 şehidimiz oldu. Onlar yaptılar. Onlar bizlere düşman, geri dönün gelin. Bütün çocuklar gelsin. Onlar bizim düşmanımız sen polisime askerime güven" dedi.

BABADAN BÜYÜK TEPKİ

HDP’nin Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in Gara’ya gittiğinin ortaya çıkması üzerine Ağrılı baba Salih Gökçe, HDP’li vekile tepki göstererek, Taşdemir’den utandığını söyledi.

KONUŞULACAK SÖZ YOK

Gara'da 13 vatan evladının kalleşçe katledilip şehit edildiğini belirten Gökçe, "HDP’li vekil neden Gara’ya gidiyor? Bize bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Taşdemir, madem ki Ağrı milletvekili ve bizlere vekillik yapıyor, Kürtler sana o kadar oy verdi, Gara’ya gidiyorsun, senin ne işin var Gara’da? Nereye gelecektin biliyor musun, Gara’ya gideceğine HDP Diyarbakır il binası önüne gelecektin. Artık konuşulacak söz bulamıyorum ve Taşdemir’e Ağrı milletvekili denildiği için utanıyorum" diye konuştu.

 HERŞEY ORTAYA ÇIKMIŞTIR

HDP’li vekillere de tepki gösteren Gökçe, "Ben burada evlat nöbetinde beşinci günümdü. Remziye Tosun ile diğer HDP’li milletvekilleri ile görüştüm. Ben onlara benim çocuğumu verin diyerek kendilerine bizzat söyledim. Onlar bana, ‘Git AK Parti'nin önünde otur’ dediler. Şimdi gördünüz ak koyun kara koyun ortaya çıktı. Ne oldu, Türkiye’de hangi milletvekili Gara’ya gitti, giden siz oldunuz. Allah sizi kahretsin. Eylemimiz de devam edecektir. Ya beni öldürürler ya da benim çocuğumu verirler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz