Annelere ziyaret

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 202 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 529'üncü günde de sürüyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Vali Münir Karaloğlu ve bazı iş insanları ile oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Haberler 12.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi, destek ziyaretleri ile devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 529üncü gününde devam ediyor.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu Bakan Muhiddin Gülal, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ve baz i insanlar ile oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Ziyaret srasnda HDP ve PKKya tepkisini dile getiren aileler, evlatlarna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

ANNELERE ZYARET

Daa 6 yl önce götürülen olu Adil için Gaziantepten gelerek evlat nöbetine katlan anne Cennet Kabakl, oluna kavumak istediini söyledi.

Kabakl, Evladm HDPden, PKKdan istiyorum. Yaz, k, souk, hastalk, pandemi demedim, buradaym. Olumu almadan buradan gitmeyeceim. dedi.

Olu Mikail için eylem yapan baba Yusuf Erdinç de oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Erdinç, Olumu HDPden istiyorum. Olumu alana kadar buradan gitmeyeceim. diye konutu.

Öte yandan babaannesiyle oturma eyleminde yer alan bir çocuk da babasna yazd mektubu okudu.

Ana Sayfaya Git