Annelerin dayanışması

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 217 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 562'nci günde de devam ediyor. Aileler, PKK tarafından 2019'da kaçırılan kızı Nilüfer (20) için Almanya'da başbakanlık binası önünde eylem yapan Maide T. ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Dayanışma mesajı veren aileler ve Maide T., eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Haberler 18.03.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP binas önünde oturma eylemi yapan aileler, PKK tarafndan 2019da kaçrlan kz Nilüfer için Almanyada babakanlk binas önünde eylem yapan Maide T. ile görüntülü görüme gerçekletirdi. Ailelerle birlikte dayanma mesaj veren Maide T., Ben ikayete gittiimde kzmn 18 yanda olduu söylediler ama DEAa gidenlerin 18 yanda olup olmadna bakmyorlar. Onlarn ailelerine danmanlk hizmeti veriyorlar. Onlarn ailelerini koruyorlar. 1 yldan fazladr burada eylem yapyorum. Gelip, geçiyorlar. Eer PKKnn saflarnda olmasalard benim kzm için beni imdiye kadar çarp, Gel, derdini anlat derlerdi. Benim konumla hiç ilgilenmemeleri, beni es geçmeleri, saflarn belli ediyor. Bu partinin komple kapatlmas lazm. Kürt gençlerini daa gönderip, onlarn ölmesine neden oluyorsa Kürtlere en büyük zarar veriyorsa bu partinin yaamas caiz deildir. Hasta halimle gelip burada eylem yapyorum. çocuumun can, benim canmdan, benim yaammdan çok daha kymetli dedi.

BZ GÜçLENDKçE HDP VE PKK, GÜç KAYBEDYOR

Oturma eylemini 6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için sürdüren Süleyman Aydn da aileler adna açklama yaparak, unlar söyledi:

Bu hain örgüt, sadece Türkiyede deil baka ülkelerde de evlatlar kandrarak, ailelerden koparmaktadr. Bugün Almanyada kz Nilüfer için Maide annemiz nöbet tutuyor. Almanyadan bize destek oluyor. Biz anneler ilk günden beri kendisinden güç alyoruz. HDP ve PKK, biz güçlendikçe güç kaybediyor. Bizler güçlendikçe bölücüler, kendi aralarnda bölünüyorlar. Biz Maide annemizin yanndayz, Maide annemiz de bizlere destek veriyor. Bu mücadeleye farkl yerlerde devam ediyoruz. Bizi görmezden gelenler, sesimizi duymayanlar var. Buradan Y Parti, DEVA Partisi ve CHPye seslenmek istiyoruz. Binlerce insan, HDP-PKK karsndaki Diyarbakr annelerine, bu mücadelede hain i birlii tarafnda deil bizlerin tarafn seçtiklerini, karmzda deil yanmzda olduklarn gösterdiler. Ey Y Parti, DEVA Partisi, CHP, 562 gündür bu mücadeleyi görmezden geliyorsunuz ama konu HDP olunca Selahattin Demirta özgürlüüne kavumaldr açklamalarn yapyorsunuz. Peki neden bizim çocuklarmzn özgürlüü için yanmzda olmuyor, açklama yapmyorsunuz? Net bir ekilde tarafnz belli edin. Biz sizin niyetinizi biliyoruz ama yine de soruyoruz; yanmzda msnz, karmzda msnz? Biz burada mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceiz.

Ana Sayfaya Git