Annelerin eylemi!

Diyarbakır anneleri oturma eylemini 17 gün aradan sonra yeniden HDP il binası önünde sürdürüyor.

Haberler 18.05.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 623üncü gününde sürüyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda uygulanan tam kapanmann saat 05.00te sona ermesi ve kademeli normallemenin balamasnn ardndan HDP il binas önüne gelen aileler 17 günlük arann ardndan evlatlarna kavuma ümidiyle oturma eylemine yeniden çadrda balad.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren ailelerden anne Fatma Akku, 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemi yaptn söyledi.

Bu Ramazan Bayramn da çocuundan ayr geçirdiini dile getiren Akku, Eylem yapan tüm ailelerin çocuklarn HDPliler daa kaçrd. çocuumu almadan gitmeyeceim. HDP bizden, çocuklarmzdan ne istiyor? çocuklarmz istiyoruz. çocuklarmz için buradayz. dedi.

Akku, 13 bayram evladndan ayr geçirdiini ifade ederek, Kzm sen gittikten sonra bayram yaamadk. Hayatmzn düzeni bozuldu. Yeter artk gel, bir haber ver. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. ifadelerini kulland.

EVLATLARIMIZI ALMADAN BURADAN GTMEYECEZ

Baba evket Bingöl de 623 gündür evlatlar için nöbette olduklarn aktard.

Oturma eylemini sonuna kadar sürdürmekte kararl olduklarn belirten Bingöl, Evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. stanbulda kalyorum ama bu bayramda da gitmedim. Her eye ramen eylemimize kaldmz yerden devam ettik. Burada kalmaya devam edeceim. Evladm PKKnn elinden almadan gitmeyeceim. diye konutu.

Evladna seslenen Bingöl, Tuncay olum 12 bayramdr seni görmedim. Bu Kurban Bayramnda kaç, gel. Kurban Bayramnda sevinçle evimize gidelim. ifadelerini kulland.

Anne ve babalar olarak buradayz

6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydn, HDPnin iç yüzünü tüm dünyaya duyuracaklarn söyledi. Eylemlerini sürdürme kararl olduklarn anlatan Aydn, Anne ve babalar olarak ylmayacaz. Sonuna kadar devam edeceiz. HDPnin iç yüzünü bütün dünyaya duyuracaz. HDPye destek veren insanlar ellerini vicdanlarna koysunlar. 6 yldr olumdan haber almamm. Halen Selahattin Demirta savunuyorlar. Halen diyorlar ki neden cezaevindeler. Bizim çocuklarmz onun talimatyla daa gönderildi. Kendisinin talimat olmasayd bizim çocuklarmz göndermezlerdi. Selahattin Demirtaa sahip çkmak Murat Karaylana sahip çkmaktr. Türkiyenin dört bir yanndan destek aldk. Allah raz olsun herkesten, biz sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceiz. Devletimiz de terörle büyük bir mücadele içinde. Biz sonuna kadar devletimizin yanndayz diye konutu

Ana Sayfaya Git