Görüş Bildir

Annelerin eylemi!

Diyarbakır anneleri oturma eylemini 17 gün aradan sonra yeniden HDP il binası önünde sürdürüyor.

Annelerin eylemi!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 623'üncü gününde sürüyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma"nın saat 05.00'te sona ermesi ve kademeli normalleşmenin başlamasının ardından HDP il binası önüne gelen aileler 17 günlük aranın ardından evlatlarına kavuşma ümidiyle oturma eylemine yeniden çadırda başladı.

Ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren ailelerden anne Fatma Akkuş, 7 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Songül için oturma eylemi yaptığını söyledi.

Bu Ramazan Bayramını da çocuğundan ayrı geçirdiğini dile getiren Akkuş, "Eylem yapan tüm ailelerin çocuklarını HDP'liler dağa kaçırdı. Çocuğumu almadan gitmeyeceğim. HDP bizden, çocuklarımızdan ne istiyor? Çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız için buradayız." dedi.

Akkuş, 13 bayramı evladından ayrı geçirdiğini ifade ederek, "Kızım sen gittikten sonra bayram yaşamadık. Hayatımızın düzeni bozuldu. Yeter artık gel, bir haber ver. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol." ifadelerini kullandı.

"EVLATLARIMIZI ALMADAN BURADAN GİTMEYECEĞİZ"

Baba Şevket Bingöl de 623 gündür evlatları için nöbette olduklarını aktardı.

Oturma eylemini sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Bingöl, "Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. İstanbul'da kalıyorum ama bu bayramda da gitmedim. Her şeye rağmen eylemimize kaldığımız yerden devam ettik. Burada kalmaya devam edeceğim. Evladımı PKK'nın elinden almadan gitmeyeceğim." diye konuştu.

Evladına seslenen Bingöl, "Tuncay oğlum 12 bayramdır seni görmedim. Bu Kurban Bayram'ında kaç, gel. Kurban Bayramı'nda sevinçle evimize gidelim." ifadelerini kullandı.

Anne ve babalar olarak buradayız

6 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, HDP'nin iç yüzünü tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi. Eylemlerini sürdürme kararlı olduklarını anlatan Aydın, "Anne ve babalar olarak yılmayacağız. Sonuna kadar devam edeceğiz. HDP'nin iç yüzünü bütün dünyaya duyuracağız. HDP'ye destek veren insanlar ellerini vicdanlarına koysunlar. 6 yıldır oğlumdan haber almamışım. Halen Selahattin Demirtaş'ı savunuyorlar. Halen diyorlar ki neden cezaevindeler. Bizim çocuklarımız onun talimatıyla dağa gönderildi. Kendisinin talimatı olmasaydı bizim çocuklarımızı göndermezlerdi. Selahattin Demirtaş'a sahip çıkmak Murat Karayılan'a sahip çıkmaktır. Türkiye'nin dört bir yanından destek aldık. Allah razı olsun herkesten, biz sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimiz de terörle büyük bir mücadele içinde. Biz sonuna kadar devletimizin yanındayız" diye konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi