Arazi terörü

Lice'de arazi terörü yaşandı. İki aile arasında silahlı çatışma çıktı. Ortalık kan gölüne dönerken, 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Lice'de gerginlik hakim olurken, iki mahallede geçici karakol kuruldu.

Haberler 26.08.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde yina arazi tartmas, yine katliamla son bulan silahl çatma. Birbirine snr olan iki köy sakinleri arasnda çkan silahl çatmada ilk belirlemelere göre 4 kii yaamn yitirdi, çok sayda kii de yaraland.

TARTIMA, çATIMAYA DÖNÜTÜ

Edinilen bilgiye göre, katiamla son bulan arazi çatmas olay dün akam saatlerinde meydana geldi. Lice ilçesine bal Serin Mahallesi (Pirk) ve Güçlü Mahallesinde (Celik) yaayan iki aile arasnda arazi meselesi yüzünden sözlü tartma çkt.

Tartma ksa sürede büyüyüp, aile fertlerinin katlmyla kavgaya dönütü. Uzun namlulu silahlarn da kullanld kavga adeta meydan savana döndü.

DÖRT K YAAMINI YTRD

ki tarafnda silah kulland çatmada ilk belirlemelere göre Bar Piyala, Aziz Cantürk, ahabettin Canbuldu ile ismi örenilemeyen bir kii olay yerinde yaamn yitirdi. Olayda çok sayda kii de yaraland.

JANDARMA VE SALIK GÖREVLLER

Olayn habir alnmas üzerine çatyma bölgesine çok sayda salk ekibi ile jandarma sevk edildi. Lice ilçe merkezine de sçrayan olayda yaralananlar salk ekipleri tarafndan ilk müdahalelerinin ardndan, Lice, Hani, Kocaköy ve Diyarbakr dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Hayatn kaybeden 4 kiinin cansz bedeni ise otopsi yaplmak üzere, Lice Devlet hastanesi morguna kaldrld.

GEçC JANDARMA KARAKOLU

Her iki köyde ikinci bir olayn yaanmamas için geçici karakol kurulurken, olayla ilgili baz kiilerin gözaltna alnd bildirildi. Yarallarn bulunduu hastanelerin çevresi de asker ve polisler tarafndan zrhl araçlarla güvenlik altna alnd.

Ana Sayfaya Git