Arazi terörü

Lice'de arazi terörü yaşandı. İki aile arasında silahlı çatışma çıktı. Ortalık kan gölüne dönerken, 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Lice'de gerginlik hakim olurken, iki mahallede geçici karakol kuruldu.

Arazi terörü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yina arazi tartışması, yine katliamla son bulan silahlı çatışma. Birbirine sınır olan iki köy sakinleri arasında çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

TARTIŞMA, ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, katiamla son bulan arazi çatışması olayı dün akşam saatlerinde meydana geldi. Lice ilçesine bağlı Serin Mahallesi (Pirık) ve Güçlü Mahallesi’nde (Celik) yaşayan iki aile arasında arazi meselesi yüzünden sözlü tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede büyüyüp, aile fertlerinin katılımıyla kavgaya dönüştü. Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavga adeta meydan savaşına döndü.

DÖRT KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İki tarafında silah kullandığı çatışmada ilk belirlemelere göre Barış Piyala, Aziz Cantürk, Şahabettin Canbuldu ile ismi öğrenilemeyen bir kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayda çok sayıda kişi de yaralandı.

JANDARMA VE SAĞLIK GÖREVLİLERİ

Olayın habir alınması üzerine çatıyma bölgesine çok sayıda sağlık ekibi ile jandarma sevk edildi. Lice ilçe merkezine de sıçrayan olayda yaralananlar sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından, Lice, Hani, Kocaköy ve Diyarbakır dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Hayatını kaybeden 4 kişinin cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere, Lice Devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

GEÇİCİ JANDARMA KARAKOLU

Her iki köyde ikinci bir olayın yaşanmaması için geçici karakol kurulurken, olayla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Yaralıların bulunduğu hastanelerin çevresi de asker ve polisler tarafından zırhlı araçlarla güvenlik altına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz