Arazileri satılıyor; adalet istiyoruz

Yakınları katledilen Karaaslan ailesi, faillerin tutuklanması için adliye önünde adalet isterken, tahilye olan Mahmut Karaaslan'ın arazileri satışa çıkardığını öne sürdü.

Haberler 30.11.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde yaayan üvey kardeler arasnda arazi anlamazl nedeniyle çkan kavgada dini nikahl ei Hamdiye k (61) ve olu Kadir Karaarslan (26) öldürmekten tutuklu bulunan korucuba Mahmut Karaaslan ve korucu olan olu Sidar Karaaslann tahliye edilmesine isyan eden kin çocuklar ve yaknlar, adalet talebiyle bir kez daha Diyarbakr Adliyesi önüne geldi.

5 çocuu ile birlikte yarglanan baba ve olunun 10 milyon TL karlnda rüvetle tahliye edildiklerini öne süren k ailesinin fertleri, faillerin ellerini kollarn sallayarak darda gezmeleri nedeniyle can güvenliklerinin olmadn iddia ederek, adliye önünde oturma eylemi balatmt. çocuklar ile birlikte adliye önüne gelen aile fertlerinin ellerinde, Katilleri rüvet alp serbest braktlar, Bizi kelele taradlar, rüvet verip serbest kaldlar, Can güvenliiniz yok, katiller serbest brakld yazl dövizler yer ald.

SÖZLER TUTULMADI

Anne ve olunun katledildii saldrdan yaral kurtulan Hamdiye kn gelini Fatma Karaaslan, görütükleri yetkili kimi isimlerce kendilerine adm atlaca sözü verilmesi üzerine eylemlerine bir hafta ara verdiklerini, ancak hiçbir adm atlmamas üzerine eylemlerine yeniden balama karar aldklarn iddia ettiler.

ARAZLER SATIA çIKARILDI

Faillerin yarglandklar davann ara celsesinde tüm delillere ramen tahliye edildiklerini öne süren Karaaslan, korucubann sahip olduu arazilerinin bir ksmn sata çkard bilgisini verdi. Karaaslan, arazilerin sanklarn tahliyeleri karlnda ödenmesi gereken 10 Milyon TLyi ödemek için sata çkarldn öne sürdü. Karaaslan, serbest braklan sanklar yeniden tutuklanp, cezalandrlncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git