Arslan’ın faili tutuklandı!

Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu silahlı saldırının fail Muhammed Emir Cura'nın da arasında bulunduğu 2 kişi tutuklandı. Merkez Bağlar ilçesinde, geçen cumartesi günü 'dur' ihtarına uymayıp, açtığı ateşle polis memuru Atakan Arslan'ı şehit eden Muhammed Emir Cura ile yanında bulunan Ferit Aytekin ve M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cura ve Aytekin tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.A. ve diğer 2 şüpheli için adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haberler 03.06.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Merkez Balar ilçesinde, geçen cumartesi günü dur ihtarna uymayp, açt atele polis memuru Atakan Arslan ehit eden Muhammed Emir Cura ile yannda bulunan Ferit Aytekin ve M.A. emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Cura ve Aytekin tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M. A serbest brakld.

KMLK KONTROLÜ

Geçtiimiz Cumartesi günü 5 Nisan Mahallesinde devriye gezen polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istedii Muhammed Emir Cura ile yannda bulunan Ferit Aytekin ve M.A. dur ihtarna uymayp kaçt. üphelilerden 25 yandaki Cura yanndaki tabancayla ate açt. Açlan atete kurunun isabet ettii 31 yandaki bir çocuk babas polis memuru Atakan Arslan yaraland. Yaral polis memuru kaldrld özel hastanede doktorlarn çabasna karn kurtarlamad.

POLSTEK LEMLER

Olayn ardndan gözaltna alnan üpheliler Muhammed Emir Cura ile yannda bulunan 20 yandaki Ferit Aytekin ve 23 yandaki M.A.nn emniyetteki ilemleri tamamland. Kasten yaralama, gasp, hrszlk, uyuturucu madde bulundurma, resmi belgede sahtecilik, ateli silah ve bçak bulundurma gibi 25 suçtan kaytlar bulunduu ortaya çkan 3 üpheli, güvenlik önlemleri arasnda adliyeye sevk edildi.

CURA VE AYTEKN

Saldrnn faili Muhammed Emir Cura ile Ferit Aytekin ve M.Ann aralarnda bulunduu 5 üpheli, savclktaki ifadelerinin ardndan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Mahkeme fail Cura ve Aytekin, Kiinin yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan haklarnda tutuklama karar verirken, M.A. ve dier 2 üpheli için de adli kontrol kararyla serbest braklmalarna karar verdi.

Ana Sayfaya Git