Arslan’ın faili tutuklandı!

Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu silahlı saldırının fail Muhammed Emir Cura'nın da arasında bulunduğu 2 kişi tutuklandı. Merkez Bağlar ilçesinde, geçen cumartesi günü 'dur' ihtarına uymayıp, açtığı ateşle polis memuru Atakan Arslan'ı şehit eden Muhammed Emir Cura ile yanında bulunan Ferit Aytekin ve M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cura ve Aytekin tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.A. ve diğer 2 şüpheli için adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Arslan’ın faili tutuklandı!

DİYARBAKIR- Merkez Bağlar ilçesinde, geçen cumartesi günü 'dur' ihtarına uymayıp, açtığı ateşle polis memuru Atakan Arslan'ı şehit eden Muhammed Emir Cura ile yanında bulunan Ferit Aytekin  ve M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cura ve Aytekin tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M. A serbest bırakıldı.

KİMLİK KONTROLÜ

Geçtiğimiz Cumartesi günü 5 Nisan Mahallesi'nde devriye gezen polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istediği Muhammed Emir Cura ile yanında bulunan Ferit Aytekin ve M.A. 'dur' ihtarına uymayıp kaçtı. Şüphelilerden 25 yaşındaki Cura yanındaki tabancayla ateş açtı. Açılan ateşte kurşunun isabet ettiği 31 yaşındaki bir çocuk babası polis memuru Atakan Arslan yaralandı. Yaralı polis memuru kaldırıldığı özel hastanede doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.

POLİSTEKİ İŞLEMLERİ

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler Muhammed Emir Cura ile yanında bulunan 20 yaşındaki Ferit Aytekin ve 23 yaşındaki M.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. 'Kasten yaralama', 'gasp', 'hırsızlık', 'uyuşturucu madde bulundurma', 'resmi belgede sahtecilik', 'ateşli silah ve bıçak bulundurma' gibi 25 suçtan kayıtları bulunduğu ortaya çıkan 3 şüpheli, güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

CURA VE AYTEKİN

Saldırının faili Muhammed Emir Cura ile Ferit Aytekin ve M.A'nın aralarında bulunduğu 5 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme fail Cura ve Aytekin, "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan haklarında tutuklama kararı verirken, M.A. ve diğer 2 şüpheli için de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmalarına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz