Aşı ekipleri artırıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu illerde, aşılamanın artırılması için seferberlik başlatıldı.

Haberler 27.07.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn verilerine göre, tek doz a yaplanlarn orannn en az olduu iller arasnda Siirt, Mardin, Diyarbakr ve Batman da yer alyor. Bakanln Kovid-19 ile ilgili haftalk verilerine göre Diyarbakr ve Siirt, son bir haftada vaka says en çok artan iller arasnda. Bölge illerinde alama oran artrlarak toplumsal bakla katk sunulmas için çalmalara hz verildi.

l Salk Müdürü Cihan Tekin, Salk Bakanlnn haftalk verilerine göre vaka saysnda art yaandn ifade ederek, bu artn Kurban Bayram tatilinin de devam ettiini söyledi.

Bu noktada Salk Müdürlüü olarak gerekli tedbirler noktasnda lçe Salk müdürlükleri ve doktorlarla gerekli görümeleri yaptklarn dile getiren Tekin, Mevcut 100 olan filyasyon ekibimizi 150ye çkarma karar aldk ki vatandaa daha hzl ekilde ulaalm. A ekiplerini de artrdk. Yaklak 96 ekibimiz vard. Bunu 150ye çkardk. 150 ekip sahada köy köy, kap kap, site site dolap mobil hizmette. Büyük AVMlerde, otogarda dahil stantlarmz kurduk. dedi.

Tekin, bugün itibaryla a orannn birinci dozda yüzde 40,19u bulduunu, bayram tatilinin de bitmesiyle bundan sonraki süreçte vatandan aya teveccühünün artacan düündüklerini aktard.

A oranmz ksa sürede yukarlara tamay düünüyoruz. diyen Tekin, Salk Bakan Fahrettin Kocann tedbirlerde rehavete kaplmamak gerektii yönündeki uyarsn yinelediklerini kaydetti.

Tekin, Kovid illetinden kurtulmann a ve beraberinde maske, sosyal mesafe ve temizlik ile mümkün olacana deinerek, unlar kaydetti:

Maalesef vatandamz sanki koronavirüs bitti, herhangi bir ey kalmad gibi, ne maske ne sosyal mesafe ne hijyen kurallarna uymamaya balad. Pandemi henüz bitmedi. Diyarbakr için maalesef bir yükseli eilimi söz konusu. Bu yükseli eiliminin önüne geçebilmek için de en büyük silahmz olan amz mutlaka yaptracaz. Mutlaka maske, sosyal mesafe ve kiisel hijyen noktasnda da kurallara uyacaz.

l Müftülüü ile de görüerek cuma ve vakit namazlarnda imamlar tarafndan vatandalara a çars yaplmas, maske, sosyal mesafe ve kiisel hijyene dikkat edilmesi yönünde uyarlarda bulunulmasn istediklerini anlatan Tekin, öyle devam etti:

Camilerde vatandaa bu konuda uyarlar yaplyor. Bunun yan sra mobil ekiplerimiz özellikle köylere gittiinde, yine cami imamlar ile i birlii içerisinde anons yaptrmak suretiyle gerek Türkçe gerek Kürtçe, vatandaa ulaabileceimiz her platformda her türlü argüman kullanmaya çalyoruz. Köy imamlarmz da sa olsunlar, bu konuda bize destek veriyorlar. Bu ekilde vatandaa çarlar yineleyerek a oranlarmz artrmaya çalyoruz. Köy muhtarlaryla da iletiim halindeyiz. Valimiz ve kaymakamlarmz da gerekli destekleri vermeyi çalyorlar. nallah iyi bir noktaya geleceiz.

Ana Sayfaya Git