Aşı ekipleri artırıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu illerde, aşılamanın artırılması için seferberlik başlatıldı.

Aşı ekipleri artırıldı!

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, tek doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller arasında Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Batman da yer alıyor. Bakanlığın Kovid-19 ile ilgili haftalık verilerine göre Diyarbakır ve Siirt, son bir haftada vaka sayısı en çok artan iller arasında. Bölge illerinde aşılama oranı artırılarak toplumsal bağışıklığa katkı sunulması için çalışmalara hız verildi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığının haftalık verilerine göre vaka sayısında artış yaşandığını ifade ederek, bu artışın Kurban Bayramı tatilinin de devam ettiğini söyledi.

Bu noktada Sağlık Müdürlüğü olarak gerekli tedbirler noktasında İlçe Sağlık müdürlükleri ve doktorlarla gerekli görüşmeleri yaptıklarını dile getiren Tekin, "Mevcut 100 olan filyasyon ekibimizi 150'ye çıkarma kararı aldık ki vatandaşa daha hızlı şekilde ulaşalım. Aşı ekiplerini de artırdık. Yaklaşık 96 ekibimiz vardı. Bunu 150'ye çıkardık. 150 ekip sahada köy köy, kapı kapı, site site dolaşıp mobil hizmette. Büyük AVM'lerde, otogarda dahil stantlarımızı kurduk." dedi.

Tekin, bugün itibarıyla aşı oranının birinci dozda yüzde 40,19'u bulduğunu, bayram tatilinin de bitmesiyle bundan sonraki süreçte vatandaşın aşıya teveccühünün artacağını düşündüklerini aktardı.

"Aşı oranımızı kısa sürede yukarılara taşımayı düşünüyoruz." diyen Tekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tedbirlerde rehavete kapılmamak gerektiği yönündeki uyarısını yinelediklerini kaydetti.

Tekin, Kovid illetinden kurtulmanın aşı ve beraberinde maske, sosyal mesafe ve temizlik ile mümkün olacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Maalesef vatandaşımız sanki koronavirüs bitti, herhangi bir şey kalmadı gibi, ne maske ne sosyal mesafe ne hijyen kurallarına uymamaya başladı. Pandemi henüz bitmedi. Diyarbakır için maalesef bir yükseliş eğilimi söz konusu. Bu yükseliş eğiliminin önüne geçebilmek için de en büyük silahımız olan aşımızı mutlaka yaptıracağız. Mutlaka maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen noktasında da kurallara uyacağız."

İl Müftülüğü ile de görüşerek cuma ve vakit namazlarında imamlar tarafından vatandaşlara aşı çağrısı yapılması, maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyene dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunulmasını istediklerini anlatan Tekin, şöyle devam etti:

"Camilerde vatandaşa bu konuda uyarılar yapılıyor. Bunun yanı sıra mobil ekiplerimiz özellikle köylere gittiğinde, yine cami imamları ile iş birliği içerisinde anons yaptırmak suretiyle gerek Türkçe gerek Kürtçe, vatandaşa ulaşabileceğimiz her platformda her türlü argümanı kullanmaya çalışıyoruz. Köy imamlarımız da sağ olsunlar, bu konuda bize destek veriyorlar. Bu şekilde vatandaşa çağrıları yineleyerek aşı oranlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Köy muhtarlarıyla da iletişim halindeyiz. Valimiz ve kaymakamlarımız da gerekli destekleri vermeyi çalışıyorlar. İnşallah iyi bir noktaya geleceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler