Aşı yapmayan düğünlere alınmayacak

DTSO ile düğün işletmecileri aşı kampanyasında yapılacak çalışmaları masaya yatırdı

Haberler 28.07.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) heyeti düün sektörü iletmecileri ile a kampanyas ve alnacak tedbirlere ilikin ortak çalma karar alp, a kampanyasnn önemi ve alnacak tedbirleri masaya yatrrken, çkan kararda a olmayanlarn düünlere alnmamas gerektii belirtildi.

AISIZ DÜÜNE ALINMAYACAK

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, kentte artan vaka saylar ve a orannn düük olmas nedeniyle Diyarbakr Düün Sektörü letmecileri Dernei yönetim kurulu üyeleriyle toplant düzenledi. Toplant sonucunda Sivil Toplum Kurulularnn (STK) balatt a kampanyas ve alnacak tedbirlere ilikin ortak çalma karar alnd. Diyarbakrda vaka saylarnn düürülmesi ve a kampanyasnn yaygnlatrlmas kapsamnda yaplan toplantnn ardndan uyulmas gereken kararlar alnd. Toplantda alnan kararlar u ekilde açkland:

ATE YÜKSEK OLANLAR

Düün salonunda çalan tüm personellerin a olacak. Düün salonlarna maskesiz girilmeyecek ve düün boyunca maskenin çkarlmasna müsaade edilmeyecek. Düün davetiyelerine düüne maskesiz alnmayaca yazlacak. Düün salonunda Covid-19 tedbirlerine ilikin bir personel görevlendirilecek ve bu personel sosyal mesafe, maske kullanm konusunda gerekli uyarlar yapacak. Düün süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarna uyulmas için sk sk anons yaplacak. Düün sahiplerinden 2 doz a olmayan misafirlerini düüne davet etmemeleri salanacak. Düün salonlarna gelen misafirlerin atei ölçülecek ve ate ölçen personel ise tbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Atei 38 dereceden yüksek olanlar içeri alnmayacak. Covid-19 önlemleri kapsamnda Diyarbakr Düün Sektörü letmecileri Dernei tarafndan örnek düün videosu ile Diyarbakr yerel sanatçlar aya tevik amaçl ark besteleyip video çekecek.

Ana Sayfaya Git