Aşılamada tam gaz

Diyarbakır’da filyasyon ekipleri 85 yaş üstü vatandaşları evlerinde aşılarken, kentte şuna kadar 76 bin 697 doz aşı yapıldı. İkinci doz aşamasında ise 17 bin 607 kişi aşılandı. Filyasyon ekibi tarafından aşılanan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, Sağlık Bakanlığı’nın aşılama konusundaki başarısının övgüye değer olduğunu söyledi.

Haberler 24.02.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemiyi bitirmeye kararl olan Salk Bakanlnn yurt çanda balatt a çalmalar devam ediyor. Ülke genelinde 7 milyon 430 bin 306 doz a yaplrken, ikinci doz a yaptran kii says 1 milyon 210 bin rakamn geçti. Pandemi ile mücadelede ön safta yer alan Salk Bakanlna bal filyasyon ekipleri, Diyarbakrda 85 ya üstü hastalar evlerinde ziyaret ederek, ikinci doz a çalmalarn ise aralksz sürdürüyor. Kentte uana kadar ikinci doz asn yaptranlarn says 17 bin 607 rakamna ularken, birinci doz ile birlikte 76 bin 697 doz a uyguland.

ERDOAN VE BAKAN KOCAYA TEEKKÜR

Vatandalar evlerinde ve i yerlerinde ziyaret eden filyasyon ekipleri büyük bir titizlikte alama görevini icra ediyor. Filyasyon ekibinin ziyaret ettii Aratrmac-Yazar Mehmet Ali Altnda ve ei Nazlhan Altnda, ikinci doz alarn yaptrd. Salk ekiplerine teekkür eden Altnda, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana ve Salk Bakan Fahrettin Koca olmak üzere tüm salk çalanlarna teekkür etti. Diyarbakr l Salk Müdürü Cihan Tekini de kutlayan Altnda, kentteki filyasyon ekibinin iyi çaltn ifade etti.

MEMLEKETE BÖYLE BR YÖNETM ART VE ELZEMDR

Salk bakanlnn a konusundaki çalmalarnn övgüye deer olduunu kaydeden Altnda, Salk Bakanmz bu hususta çok iyi çalyor. Dolaysyla Cumhurbakanmza da kamuoyu nezdinde ükranlarm iletiyorum. Cumhurbakanmz çok baarl bir devlet adamdr. Diyarbakr l Salk Müdürü Cihan Tekin ve filyasyon ekibi çok iyi çalyor onlara da teekkürlerimi iletiyorum. Allah var etsin, memlekete böyle bir yönetim art ve elzemdir diye konutu.

BU HALK HÜKÜMETNN YANINDADIR

Altnda, salk çalanlarnn vatandan ayana kadar gittiine dikkati çekti. Bu hizmetler sayesinde Güneydou insannn hükümetinin yannda olduunu vurgulayan, Altnda, konumasn öyle sürdürdü:

Gerçekten Diyarbakrdaki salk tekilat çok baarl bir ekilde hizmet sunuyorlar. lk doz amz olduk. 28 gün sonra da ikinci doz amz yaptrdk. Makammzda bu hizmeti bize sundular. Salk çalanlar sa olsunlar, var olsunlar. Her tarafa gece gündüz demeden gidiyorlar. çok aktif bir ekilde çalan bir ekiplerimiz var. Onlara da Salk Bakanmza da, Cumhurbakanmza da sonsuz teekkür ve ükranlarmz arz ediyoruz. Herkesin kapsna gidip bu hizmeti sunmalar halk çok memnun ediyor. Bu halk, yani Güneydou Anadolu Bölgesi insanlar hükümetinin yanndadr.

85 YA ÜZER VATANDALARI EVLERNDE AILIYORUZ

Diyarbakrdaki filyasyon ekibine bakanlk eden Halk Sal Hizmetleri Bakan Yardmcs Serkan Bütün ise, yapt açklamada, 85 ya üstü vatandalar evlerinde aladklarn belirtti. Pandeminin bandan bugüne kadar, Salk Bakanlnn politikalar dorultusunda verilen talimatlar yerine getirmeye çaltklarn anlatan Bütün, imdide 85 ya üzeri vatandalar evlerinde alyoruz. Alama hizmetini kendisi gidip darda Aile Sal Merkezinde ya da hastanede alamayacak kiiler için evlerinde bu hizmeti sunuyoruz. Sayn Bakanmzn destekleriyle ve özellikle l Müdürümüz Cihan Tekinin büyük katklar ve de destekleriyle bu hizmeti aralksz sürdürmeye çalyoruz. l Salk Müdürlüümüzün imkanlar el verdiince tüm vatandalarmza eit miktarda bu hizmeti ulatrmaya çalyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git