Aşılamada tam gaz

Diyarbakır’da filyasyon ekipleri 85 yaş üstü vatandaşları evlerinde aşılarken, kentte şuna kadar 76 bin 697 doz aşı yapıldı. İkinci doz aşamasında ise 17 bin 607 kişi aşılandı. Filyasyon ekibi tarafından aşılanan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ, Sağlık Bakanlığı’nın aşılama konusundaki başarısının övgüye değer olduğunu söyledi.

Aşılamada tam gaz

Pandemiyi bitirmeye kararlı olan Sağlık Bakanlığı’nın yurt çağında başlattığı aşı çalışmaları devam ediyor. Ülke genelinde 7 milyon 430 bin 306 doz aşı yapılırken, ikinci doz aşı yaptıran kişi sayısı 1 milyon 210 bin rakamını geçti. Pandemi ile mücadelede ön safta yer alan Sağlık Bakanlığı’na bağlı filyasyon ekipleri, Diyarbakır’da 85 yaş üstü hastaları evlerinde ziyaret ederek, ikinci doz aşı çalışmalarını ise aralıksız sürdürüyor. Kentte şuana kadar ikinci doz aşısını yaptıranların sayısı 17 bin 607 rakamına ulaşırken, birinci doz ile birlikte 76 bin 697 doz aşı uygulandı.

ERDOĞAN VE BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR

Vatandaşları evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret eden filyasyon ekipleri büyük bir titizlikte aşılama görevini icra ediyor. Filyasyon ekibinin ziyaret ettiği Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Altındağ ve eşi Nazlıhan Altındağ, ikinci doz aşılarını yaptırdı. Sağlık ekiplerine teşekkür eden Altındağ, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’i de kutlayan Altındağ, kentteki filyasyon ekibinin iyi çalıştığını ifade etti.

“MEMLEKETE BÖYLE BİR YÖNETİM ŞART VE ELZEMDİR”

Sağlık bakanlığının aşı konusundaki çalışmalarının övgüye değer olduğunu kaydeden Altındağ, “Sağlık Bakanımız bu hususta çok iyi çalışıyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza da kamuoyu nezdinde şükranlarımı iletiyorum. Cumhurbaşkanımız çok başarılı bir devlet adamıdır. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ve filyasyon ekibi çok iyi çalışıyor onlara da teşekkürlerimi iletiyorum. Allah var etsin, memlekete böyle bir yönetim şart ve elzemdir” diye konuştu.

“BU HALK HÜKÜMETİNİN YANINDADIR”

Altındağ, sağlık çalışanlarının vatandaşın ayağına kadar gittiğine dikkati çekti. Bu hizmetler sayesinde Güneydoğu insanının hükümetinin yanında olduğunu vurgulayan, Altındağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten Diyarbakır’daki sağlık teşkilatı çok başarılı bir şekilde hizmet sunuyorlar. İlk doz aşımızı olduk. 28 gün sonra da ikinci doz aşımızı yaptırdık. Makamımızda bu hizmeti bize sundular. Sağlık çalışanları sağ olsunlar, var olsunlar. Her tarafa gece gündüz demeden gidiyorlar. Çok aktif bir şekilde çalışan bir ekiplerimiz var. Onlara da Sağlık Bakanımıza da, Cumhurbaşkanımıza da sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Herkesin kapısına gidip bu hizmeti sunmaları halkı çok memnun ediyor. Bu halk, yani Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanları hükümetinin yanındadır.”

“85 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARI EVLERİNDE AŞILIYORUZ”

Diyarbakır’daki filyasyon ekibine başkanlık eden Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Bütün ise, yaptığı açıklamada, 85 yaş üstü vatandaşları evlerinde aşıladıklarını belirtti. Pandeminin başından bugüne kadar, Sağlık Bakanlığı’nın politikaları doğrultusunda verilen talimatları yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Bütün, “Şimdide 85 yaş üzeri vatandaşları evlerinde aşılıyoruz. Aşılama hizmetini kendisi gidip dışarıda Aile Sağlığı Merkezinde ya da hastanede alamayacak kişiler için evlerinde bu hizmeti sunuyoruz. Sayın Bakanımızın destekleriyle ve özellikle İl Müdürümüz Cihan Tekin’in büyük katkıları ve de destekleriyle bu hizmeti aralıksız sürdürmeye çalışıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüzün imkanları el verdiğince tüm vatandaşlarımıza eşit miktarda bu hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz