Aşkın emekli

Bir yıl önce İzmir’den Diyarbakır’a ataması yapılan İl Emniyet Müdürü Aşkın’ın “emeklilik” isteği yanıt bulurken, dün sessizce kentten ayrıldığı bilgisi Emniyet kulislerinde yayıldı.

Haberler 30.07.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İl Emniyet Müdürleri kararnamesi kapsamında İzmirden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Aşkının geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne sunduğu emeklilik dilekçesi, kabul görülerek onaylandı. 1 yıldır Diyarbakırda bulunan Aşkının sessiz sedasız şehri terk ettiği kulislere yansırken, İzmire yerleşeceği öğrenildi.

İZMİRDEN DİYARBAKIRA

55 yaşında olan ve 5 yıla yakın İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra geçtiğimiz yıl 7 Temmuz 2022 tarihinde Aşkın, Diyarbakıra İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. İl Emniyet Müdürleri kararnamesi kapsamında atanan Aşkın, Diyarbakırda özellikle uyuşturucuyla mücadeleyle ismini duyurdu.

AİLESİNİ DİYARBAKIRA GETİRMEDİ

Aşkın bir yıla yakındır Diyarbakırda görev yapıyordu. Bu süre içerisinde, İzmirde ikamet eden ailesini Diyarbakıra getirmeyen Aşkın, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne emeklilik dilekçesi sundu.

EMEKLİLİK İSTEĞİ YANKI BULDU

İl Valisi Münir Karaloğlunun merkeze çekilmesinden sonra İl Emniyet Müdürü Aşkının emekliliğini istemesi kentte büyük yankı bulmuştu. Aşkın çevresine emekliliğini istemesinin temel nedeni olarak, akademik alanda kariyerini sürdürmek, İzmire yerleşip tarım alanında ticaret yapmayı hedeflediğini söylediği öğrenildi.

SESSİZCE KENTTEN AYRILDI

Bu arada, Emniyet Müdürü Aşkının dün sabah sessiz sedasız havayoluyla Diyarbakırdan ayrıldığı bilgisi, yerel medyaya yansıdı. Konuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama yapılmazken, Aşkın için bir veda toplantısının yapılacağı öğrenildi.

YERİN ATAMA YAPILACAK

Aşkından boşalan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürmek üzere, geçici olarak en kıdemli Emniyet müdür Yardımcısı yetkilendirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde, Diyarbakıra Emniyet Müdürü ataması yapılacak.

Ana Sayfaya Git