Aşkın emekli

Bir yıl önce İzmir’den Diyarbakır’a ataması yapılan İl Emniyet Müdürü Aşkın’ın “emeklilik” isteği yanıt bulurken, dün sessizce kentten ayrıldığı bilgisi Emniyet kulislerinde yayıldı.

Aşkın emekli

İl Emniyet Müdürleri kararnamesi kapsamında İzmir’den Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Aşkın’ın geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne sunduğu “emeklilik” dilekçesi, kabul görülerek onaylandı. 1 yıldır Diyarbakır’da bulunan Aşkın’ın sessiz sedasız şehri terk ettiği kulislere yansırken, İzmir’e yerleşeceği öğrenildi.

İZMİR’DEN DİYARBAKIR’A

55 yaşında olan ve 5 yıla yakın İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra geçtiğimiz yıl 7 Temmuz 2022 tarihinde Aşkın, Diyarbakır’a İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. İl Emniyet Müdürleri kararnamesi kapsamında atanan Aşkın, Diyarbakır’da özellikle uyuşturucuyla mücadeleyle ismini duyurdu.

AİLESİNİ DİYARBAKIR’A GETİRMEDİ

Aşkın bir yıla yakındır Diyarbakır’da görev yapıyordu. Bu süre içerisinde, İzmir’de ikamet eden ailesini Diyarbakır’a getirmeyen Aşkın, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne “emeklilik” dilekçesi sundu.

EMEKLİLİK İSTEĞİ YANKI BULDU

İl Valisi Münir Karaloğlu’nun merkeze çekilmesinden sonra İl Emniyet Müdürü Aşkın’ın emekliliğini istemesi kentte büyük yankı bulmuştu. Aşkın çevresine emekliliğini istemesinin temel nedeni olarak, akademik alanda kariyerini sürdürmek, İzmir’e yerleşip tarım alanında ticaret yapmayı hedeflediğini söylediği öğrenildi.

SESSİZCE KENTTEN AYRILDI

Bu arada, Emniyet Müdürü Aşkın’ın dün sabah sessiz sedasız havayoluyla Diyarbakır’dan ayrıldığı bilgisi, yerel medyaya yansıdı. Konuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama yapılmazken, Aşkın için bir veda toplantısının yapılacağı öğrenildi.

YERİN ATAMA YAPILACAK

Aşkın’dan boşalan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürmek üzere, geçici olarak en kıdemli Emniyet müdür Yardımcısı yetkilendirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde, Diyarbakır’a Emniyet Müdürü ataması yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler