Ataman, bir Diyarbekir hikayem var

AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır’dan Milletvekili Aday adaylığı başvurusunu, Beyaz Melesli kadınlarla birlikte yaptı. Ataman, “Benim bir Diyarbekir Hikayem var” dedi.

Haberler 16.03.2023 - 23:33 Son Güncelleme : 16.03.2023 - 22:33

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi, Kepolu Aşiretinin Hanım ağası Suna Kepolu Ataman, 14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri nedeniyle AK Partiden Milletvekilliği aday adaylığı için müracaata bulundu.

Beraberinde çok sayıda Beyaz Melesli kadın ve bir grup erkekle birlikte AK Parti İl Başkanlığına gelen Suna Kepolu Ataman, 2 yıldan bu yana İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptığı partili arkadaşlarıyla görüştü.

BENİM BİR DİYARBAKIR HİKYEM VAR!

Duygulu anların yaşandığı görüşme sonrası İl Toplantı salonunda kendisini yalnız bırakmayan Beyaz Melesli kadınlara seslenen Ataman, kendisinin bir Diyarbakır hikyesi olduğundan söz etti. İki dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan babası Mahmut Kepoludan söz eden Kepolu Ataman, Mahmut Kepolunun Kızı Suna Hikyem var. Diyarbakırdan Gençliğim hikyesi var. Diyarbakırlı Köylü çiftçi Hikyem Var. Benim Diyarbakırlı iş Kadını Hikyem Var. Benim Diyarbakırlı anne Hikyem Var. Velhasıl benim bir Diyarbekir hikyem var.

DİYARBAKIRIN DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR

Ben bu hikyeyi Ankarada taçlandırmak ve her evlada anne, her kadına bacı, her muhtaca iş ve aş olmak için sizin yani Diyarbakırın desteğine ihtiyacım var. Rey verecek olanın Reyine Rey vermeyecek olanın rızalığına ihtiyacım var. Sayın Recep Tayyip Erdoğanın yol arkadaşı olarak Benim Diyarbakırın desteğine ve duasına ihtiyacım, Diyarbakırım da benim siyaset anlayışıma ihtiyacı var diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ataman, AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday adaylığı başvuru dilekçesini İl SKM Başkanı Raşit Ocaka teslim etti. Ocak da, Atamana hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

DÜN İTİBARİYLE 36 BAŞVURU

22 Marta kadar uzatılan AK Partideki Milletvekili aday adayı başvuruları devam ederken, Diyarbakır İl Teşkilatına başvuranların sayısı 36ya yükseldi. Dün kalabalık bir partili grupuyla Diyarbakır İl Binasına giderek, Milletvekili Aday adaylığı için başvuran AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Suna Kepolu Ataman ile birlikte, 36yı bulan listede şu isimler yer alıyor.

BAŞVURANLARIN İSİMLERİ

Alaattin Parlak, Hüseyin Avni Özaltaş, Remzi Elbey Abdurrahman Kikizade, Abdülaziz Kırkan, Mehmet Hayrullah Akyıldız, Feyzullah Şimşek, Mahmut Koşan, Mehmet Arzu, Hakan çelebi, Ayşegül Biçer, Mehmet Tüttü, Mine Lok Beyaz, Kenan Taş, Serpil Bakır, Faruk Gök, Ceren Tuncer, Alican Üçdemir, Ömer Binici, Beran çelik, Tuba Nergiz, Ercan Ezgin Metin çeken, Mehmet Kızılkaya, Figen Sert, Oya Eronat, Tahsin Arslan, Aziz Alper Biten, Mehmet Karakaş.

Murat Aslankılıç ise Batman, Fesih Delidere İstanbul 1 Bölge, Mehmet Can İstanbul 3. Bölge Tokdemir, Mehmet Serdar Korkusuz da İzmir 1. Bölge, Engin Dinç ise Şanlıurfa için aday adayı başvurusunda bulundu.

Ana Sayfaya Git