Ataman, bir Diyarbekir hikayem var

AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır’dan Milletvekili Aday adaylığı başvurusunu, Beyaz Melesli kadınlarla birlikte yaptı. Ataman, “Benim bir Diyarbekir Hikayem var” dedi.

Ataman, bir Diyarbekir hikayem var

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi, Kepolu Aşireti’nin Hanım ağası Suna Kepolu Ataman, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri nedeniyle AK Parti’den Milletvekilliği aday adaylığı için müracaata bulundu.

Beraberinde çok sayıda ‘Beyaz Melesli’ kadın ve bir grup erkekle birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Suna Kepolu Ataman, 2 yıldan bu yana İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptığı partili arkadaşlarıyla görüştü. 

“BENİM BİR DİYARBAKIR HİKÂYEM VAR!”

Duygulu anların yaşandığı görüşme sonrası İl Toplantı salonunda kendisini yalnız bırakmayan Beyaz Melesli kadınlara seslenen Ataman, kendisinin bir Diyarbakır hikâyesi olduğundan söz etti. İki dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan babası Mahmut Kepolu’dan söz eden Kepolu Ataman, “Mahmut Kepolu’nun Kızı Suna Hikâyem var. Diyarbakır’dan Gençliğim hikâyesi var. Diyarbakırlı Köylü Çiftçi Hikâyem Var. Benim Diyarbakırlı iş Kadını Hikâyem Var. Benim Diyarbakırlı anne Hikâyem Var. Velhasıl benim bir Diyarbekir hikâyem var.

DİYARBAKIR’IN DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR”

Ben bu hikâyeyi Ankara'da taçlandırmak ve her evlada anne, her kadına bacı, her muhtaca iş ve aş olmak için sizin yani Diyarbakır'ın desteğine ihtiyacım var. Rey verecek olanın Reyine Rey vermeyecek olanın rızalığına ihtiyacım var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak Benim Diyarbakır'ın desteğine ve duasına ihtiyacım, Diyarbakır'ım da benim siyaset anlayışıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ataman, AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday adaylığı başvuru dilekçesini İl SKM Başkanı Raşit Ocak’a teslim etti. Ocak da, Ataman’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

DÜN İTİBARİYLE 36 BAŞVURU

22 Mart’a kadar uzatılan AK Parti’deki Milletvekili aday adayı başvuruları devam ederken, Diyarbakır İl Teşkilatına başvuranların sayısı 36’ya yükseldi. Dün kalabalık bir partili grupuyla Diyarbakır İl Binasına giderek, Milletvekili Aday adaylığı için başvuran AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Suna Kepolu Ataman ile birlikte, 36’yı bulan listede şu isimler yer alıyor.

BAŞVURANLARIN İSİMLERİ

Alaattin Parlak, Hüseyin Avni Özaltaş, Remzi Elbey Abdurrahman Kikizade, Abdülaziz Kırkan, Mehmet Hayrullah Akyıldız, Feyzullah Şimşek, Mahmut Koşan, Mehmet Arzu, Hakan Çelebi, Ayşegül Biçer, Mehmet Tüttü, Mine Lok Beyaz, Kenan Taş, Serpil Bakır, Faruk Gök, Ceren Tuncer, Alican Üçdemir, Ömer Binici, Beran Çelik, Tuba Nergiz,  Ercan Ezgin Metin Çeken, Mehmet Kızılkaya, Figen Sert, Oya Eronat, Tahsin Arslan, Aziz Alper Biten, Mehmet Karakaş.

Murat Aslankılıç  ise Batman, Fesih Delidere İstanbul 1 Bölge, Mehmet Can İstanbul 3. Bölge Tokdemir, Mehmet Serdar Korkusuz da İzmir 1. Bölge, Engin Dinç ise Şanlıurfa için aday adayı başvurusunda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz